Gaustad seiret på Veldre

På forhånd hadde John Anders Gaustad et håp om å ende på pallen under dagens renn på Veldre. Det klarte han med glans.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
24-åringen kunne nemlig klatre helt til topps på pallen etter at alle de 146 som fullførte var kommet i mål på 15-kilometeren i klassisk.

- Det var nesten over all forventning at det ble seier. Jeg hadde ikke trudd at det skulle holde til det mens jeg gikk. Men det var tydelig det var andre som også var småsliten på slutten. Jeg følte ikke at det var noe optimalt løp fra min side. Det var en tøff og krevende løype, hvor det ble lite hvile, sier Gaustad.

Han beviste i dag at han behersker klassisk veldig bra. Planen er å gjøre det like bra i skøyting.

- Hittil i år har det vært rimelig jevnt, kanskje marginalt bedre i klassisk. Men målet er å henge med også i skøyting. Dette er den sesongen jeg har vært jevnest i de to stilartene, sier Hamar-løperen.

Målet for søndagens løp er helt klart.

- Det er å havne på pallen igjen. Det var det før helga også, å klare pallen begge dager. Når det var mulig å vinne i dag er det mulig å vinne også i morgen. Men det er nok en del andre løpere som er revansjelystne, og så tror jeg at svenskene kanskje er litt vassere i fri teknikk. Jeg må bare jobbe med mitt, og syntes at jeg klarte å holde fin fokus på det jeg skulle jobbe med i dag, sier Gaustad.

Nå håper han å få prøve seg i verdenscupen også.

- Det er klart at det ligger i bakhodet. Jeg må bare prestere bra i nasjonale renn, så får jeg nok sjansen, sier John Anders Gaustad, som ikke gikk fredagens sprint på Veldre.

 

I kvinneklassen var det Ine Wigernæs som ble best av de norske. Lyn-løperen ble nummer tre, slått med 26 sekunder av vinneren Annmari Viljanmaa fra Finland. Anita Olsen Katnosa ble nest best av de norske med sjuendeplass.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut