Thomas Gifstad. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus

Thomas Gifstad. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus

Gifstad og Kristoffersen til Team Robinson Trentino

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det er høst, men fortsatt bevegelse på overgansmarkedet i Visma Ski Classics. De seneste ukene har spesielt Team Engcon vært aktive og knyttet til seg Didrik Tønseth, Jens Burman og Oskar Svensson i rask rekkefølge. I tillegg har Andrew Musgrave blitt klar for Team Næringsbanken. Nå er det to nye nordmenn som har skiftet beite og skal gå for Team Robinson Trentino den kommende vinteren.

Thomas Gifstad er en 29-åring fra Oppgård som de siste årene har gått for Rustad IL sitt langløpslag. Patrick Fossum Kristoffersen er 23 år og går for Gjerdrum IL. Begge har de flere av sine beste prestasjoner på rulleski. Thomas har en 5. plass og to 8. plasser fra de siste årenes Allianslopp i Sverige. På vinteren er 10. plassen fra Vasaloppet i 2018 det beste merittet. Kristoffersen har en seier og flere andre pallplasseringer fra verdenscupen på rulleski, og huskes godt fra i sommer da han kunne vise fram et stort skrubbsår på rumpa etter massevelten i verdenscupen i Otepää i august. 

Nå har de to nordmennene skaffet seg felles italiensk arbeidsgiver i laget til Bruno Debertolis. Debertolis var selv en god skiløper og har 45 verdenscupstarter på CVen.

- Jeg har hatt god kontakt med Bruno gjennom de siste årene. De har vært på jakt etter nye løpere og plutselig så var vi enige om en overgang, forteller Gifstad.

Team Robinson Robinson Trentino er et italiensk langløpslag i Visma Ski Classics. De har tidligere hatt løpere som Justyna Kowalczyk i laget. I fjorårets sesong plasserte laget seg på en 21.plass i Pro Team-sammendraget. Nå skal de to nordmennene inn og heve nivået. Med seg inn i laget får de også den svenske løperen Frida Erkers, hun har tidligere gått verdenscup for Sverige, sveitseren Nicole Donzallaz, italienske Chiara Caminada og russiske Dimitry Bagrashov. Det blir med andre ord et meget internasjonalt lag kommende sesong.

- Vi var i Italia i fire dager og møtte laget for første gang for to uker siden. Opplegget virker veldig profft og samholdet i gruppen er godt. De har også et eget utviklingslag som jobber med å løfte løpere opp til Ski Classics-laget, sier Gifstad.

Om egne ambisjoner sier Gifstad dette:

-Jeg satser for fullt, men har 100% jobb ved siden av. Det blir mer fokus på kvalitetstrening i år, ettersom jeg heller ikke har tid til å legge ned de store mengdene. Fokuset ligger på intervaller og styrketrening. Det har fungert meget bra så langt. Så gjenstår det å se om det fungerer på snø også.

Jobben som Thomas har er som fotograf og klipper i et selskap i Hurdal. Hit har han også flyttet.

- Jeg får trent bra i bakkene opp mot Minneåsen. Der kjørte Bjørn Dæhlie mange intervaller, så jeg håper det vil hjelpe meg i motbakkene til vinteren, sier Thomas.

På skifronten har det også blitt gjort endringer. Som flere andre løpere har gjort de siste årene, har Gifstad inngått et samarbeid med en sportsforretning snarere enn et skimerke.

- Milslukern vil hjelpe meg med ski, smøring og annet nødvendig utstyr til vinteren, avslutter Gifstad.

Så får vi håpe at løperne på det multinasjonale italienske langløpslaget får fart på skiene til vinteren og kan være med å prege fronten av feltet i Visma Ski Classics.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Svenskenes store OL-håp William Poromaa må reise hjem fra høydesamling i Val Senales bare noen dager etter at svenskene startet sin landslagssamling i den populære italienske alpedestinasjonen. Her fra Blink-festivalen i sommer, der Poromaa var på pallen i Lysebotn Opp. Foto: Blink/Atle Mork

William Pooroma må reise hjem fra høydesamling

Svenskenes store håp for OL stoppes av sjukdom nok en gang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tidligsnøen er klar flere steder i landet, men hvordan får du mest ut av den? Foto: Destinasjon Trysil

Trening på tidligsnø: Hvem, hva og hvordan

Slik får du mest ut av tida i tidligsnøløypene.

Annonse