Fredrik Erixon går gjennom Sverige på rulleski på 30 dager. Foto: Privat.

Fredrik Erixon går gjennom Sverige på rulleski på 30 dager. Foto: Privat.

Gjennom Sverige på 30 dager: - STAKER 90 KM HVER DAG

Totalt 2.500 km skal tilbakelegges.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Den 13:e juni startade svensken Fredrik Erixon, grundare av bla. CCC1000 och www.langdskidakning.info en lång solo-resa på rullskidor genom vårt avlånga grannland.

Målet med äventyret är att uppmärksamma vårt ländgskidsarv och framtida möjligheter att kunna åka skidor på snö.

- Jag är inbiten Vasaloppsåkare och genomförde nyss mitt 15:e lopp med målsättningen topp 500, men jag är samtidigt mycket oroad kring hur jag kommer att kunna genomföra ytterligare 15 Vasaloppet. Kommer vi att ha natursnö i Sverige i framtiden, kommer mina barn att älska att åka längdskidor i vår unika Svenska natur.

Fredrik kommer själv och bitvis tillsammans med ett filmteam ta sig genom Sverige och åka (staka) 90 km per dag samt bo själv ute i naturen. Han startade uppe i Karesuando 13 juni och hoppas anlända till Smygehuk i mitten av juli. Ikväll är målet att nå Vasaloppsstarten i Sälen.

Att åka rullskidor 2500 km är en extremt stor, tuff, påfrestande och bitvis farlig utmaning. Att under resan dessutom bo ute i naturen i tält i 30 dagar gör det till ett riktigt äventyr.

Sverige är ett mycket mycket långt och ensligt land, många ställen är fortfarande obebodda och naturens gång styr varje besökare.

Att ge sig ut på vägarna från Norra toppen av Svearike på rullskidor för att staka sig till den sydligaste spetsen är lika långt som att åka från Malmö i Sverige hela vägen genom Europa till Valencia i Spanien. Otroligt långt helt enkelt. 

Under resan har han träffat Marcus Hellner, Björn Ferry, Thomas Wassberg och snart VDn för Vasaloppet för att prata skidåkning och skidåkningens framtid.

Skrevet av Henrik Granström


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus