-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Gjør deg klar til vintersesongen med et smålån

«Nordmenn er født med ski på beina». Dette er garantert et uttrykk du har hørt før. Det kan til og med hende du er blant dem som kjenner det krible når høsten kommer og muligheten for snø og skiføre nærmer seg. Kanskje du til og med drømmer om å gjennomføre et stort skiløp i løpet av sesongen?

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

KOMMERSIELT INNHOLD

 

For å delta i diverse skirenn av en større størrelse kan det være du har behov for nye ski, penger til påmeldingen, overnatting og reise. Da kan et smålån være en god hjelp.

Hva er et smålån?

Det er egentlig ikke så rart om du lurer på hva et smålån egentlig er for noe. Banker og långivere har en tendens til å bruke ord som smålån, mikrolån, SMS-lån, forbrukslån eller kredittlån for å beskrive tjenestene sine. Det hele handler om lån uten sikkerhet, altså lån der långiveren ikke stiller krav til pant for lånet.

Et forbrukslån ligger gjerne i skalaen fra 5 000 til 500 000 kr, og et smålån er, som du kanskje kan gjette, i nedre ende av denne skalaen. Trenger du et smålån, betyr det at du søker om å få låne et sted mellom 5 000 og 70 000 kr.

Helt klart nok til å dekke utstyret som trengs for å gjøre seg klar til et skirenn. En av de andre fordelene med et smålån, er nemlig at du selv bestemmer hva pengene du låner skal brukes til.

Hva betyr det at banken tar pant?

Når du låner penger kan du enten ta opp lån med pant eller lån uten. Lån med pant, eller sikkerhet om du vil, betyr ganske enkelt at långiveren har pant for beløpet i enten bil, båt eller bolig. Dersom du ikke klarer å følge den inngåtte nedbetalingsplanen og misligholder lånet, kan banken kreve at den eiendelen de har pant i blir solgt for å dekke det du skylder.

Søker du om smålån slipper du å stille med sikkerhet. Til gjengjeld krever banken en noe høyere rente. De tar seg altså betalt for risikoen de tar.

Ikke betal høyere rente enn nødvendig

Renten er det dyreste aspektet ved det å låne penger. Spesielt gjelder dette lån uten sikkerhet. For å sikre at du ikke betaler høyere rente enn nødvendig, kan det være smart å bruke en sammenligningstjeneste. Derfor kan det å sammenligne smålån på Matchbanker være en god idé. Matchbanker.no har nemlig en låneliste over banker og långivere på markedet. Denne listen oppdateres hele tiden, og hjelper deg med å finne de bankene du bør søke hos. Tjenesten er helt gratis, hvor hensikten er å hjelpe deg med å finne det lånet som har de beste vilkårene og laveste renten.

Slik søker du om smålån

Den mest vanlige måten å søke om et smålån på er å sende inn en søknad via bankens nettside. Du oppgir den informasjonen det bes om i søknaden samt ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Deretter er det bare å vente på svar. Får du et tilbud du vil takke ja til, signerer du trygt med din BankID.

Deretter kan du legge deg i hardtrening, for å nå målet ditt og prestere godt i skirennet!

---

* Kommersielt innhold fra Matchbanker.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Eldar Rønning med en av sine 6 VM-medaljer fra langrennsløypene. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

RØNNING OM VINNERSKALLEN NORTHUG: – JEG HAR SETT DET SELV. DET ER RÅTT

Eldar setter ord på hva som kjennetegner vinnerskallene

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND: – DET ER IKKE FARLIG Å GÅ TOM

– Før var det sånn at mange trodde de måtte «spise seg opp» til en femmil

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

NYTT TRENINGSTILBUD: Bjørgen og Sundby i spissen for ny APP

– Vår visjon er at SkiX skal bli et unikt verktøy