Karsten Warholm veksler med Petter Northug under Red Bull 400 på lørdag. Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Karsten Warholm veksler med Petter Northug under Red Bull 400 på lørdag. Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Gjørmefest i Frankrike, Warholm og Northug i Lysgårdsbakken og ny norgesrekord i Spania

Oppsummering av helgen


Annonse

De store rulleskirennene er over for i år, men det betyr ikke at det er mangel på store idrettsbegivenheter.

Tidligere i uka har Langrenn.com satt fokus på Petter Northug sin status som "Not allowed" på grunn av manglende innrapportering til WADA. Det har ikke stoppet Petter fra å konkurrere enda en gang. Det virker som om den gamle skikongen virkelig trives med å konkurrere om dagen. I Red Bull 400 handlet det om å komme seg fra bunn til topp av Lysgårsbakken på Lillhammer så raskt som mulig. Distansen var bare 400 meter, men samtidig var høydeforskjellen på 140 meter. I den individuelle konkurransen ble det løpt kvalifisering, semifinale og finale. Oda Andersen Lundeby var raskest opp i finalen og vant foran Veronica Undseth og Lone Johanne Nilssen. I herreklassen var det Marius Bjerkeset som vant. Nummer to ble Hamish Wolfe og tredjeplassen gikk til langløper Joar Thele. Joar fortalte forrige uke til Langrenn.com om problemer han fortsatt sliter med etter den lange skituren han var med på på Mylla i vår. I stafetten deltok også friidrettsutøverne Karsten Warholm og Amalie Iuel. Sammen med Petter Northug vant de stafetten, der hver etappe var på 100 meter. Alle resultatene finner du her.

Norgesløpet ble arrangert på Jessheim på lørdag. fem kilometeren har blitt døpt om til Ida Eides Minneløp etter at Ida Eide døde av hjertestans under dette løpet i 2018. Seier i minneløpet over 5 kilometer gikk til Ingeborg Østgård på 16.10. Ina Halle Haugen ble nummer to ett sekund bak og Wilma Bekkemo Torbiörnsson ble nummer tre på 17.37. I herreklassen var Sigurd Skjeseth raskest på 14.24. Trym Tønnesen ble nummer to på 14.29 og Philip Massacand ble nummer tre på 14.40. På 10 kilometeren var Pernilla Epland raskest på 34.15. Hun var 34 sekunder foran Astrid Brathaug Sørset og 2.55 minutter foran Jessica Gunnarsson. I herreklassen var Ferdinand Kvam Edman best med tiden 28.56. Senay Fissehatsion ble nummer to på 29.39 og Magnus Tuv Myhre på 30.03 tok tredjeplassen. Halvmaratonøvelsene ble vunnet av Jon Fiva på 1.13.59 og Karoline Næss på 1.24.35. Alle resultater fra Norgesløpet finner du her.

I Wyllerløypa ble det i helgen arrangert Oslos Bratteste. Motbakkeløpet som er 2,7 kilometer langt og stiger 407 høydemeter tiltrekker seg alltid mange gode løpere. Løyperekordene innehas av Sindre Buraas og Lucia Philipp, men de overlevde begge lørdagens løp på litt sleipt underlag. Vinneren i kvinneklassen ble Karoline Holsen Kyte, som også vant Stoltzekleiven Opp forrige helg. Hun slo andrekvinne Linn Sofie Mohn med nesten to minutter og Ragnhild Brørs Kleven med nesten tre. Herreklassen ble vunnet av Anders Haga, som er bror av olympisk mester Ragnhild Haga. Med tiden 15.05 var han 7 sekunder foran andremann Stian Dahl Sommerseth og 13 sekunder foran Halfdan-Emil Færø på tredje. Litt lengre ned på resultatlisten finner vi Ella Gjømle, den tidligere toppløperen med de største merittene i sprint, løp inn til en imponerende sjuendeplass i kvinneklassen. Alle resultatene finner du her.

Før helgen hadde Langrenn.com et intervju med vår nye orienteringsstjerne Kasper Fosser. Han var suveren i helgen og vant både langdistansen og mellomdistansen under verdenscupfinalen i Italia. Dermed avgjorde han også kampen om sammenlagtseieren. Med seieren blir han den første nordmannen som vinner konkurransen siden Holger Hott Johansen i 2004. På søndag avsluttet Kasper, sammen med Victoria Hæstad Bjornstad, Audun Heimdal og Andrine Benjaminsen, med en tredje seier for helgen da det norske laget vant mixstafetten. Alle resultater fra helgens konkurranser finner du her.

I Trondheim Skogsmaraton løp 646 løpere enten kvartmaraton eller halvmaraton i Bymarka. Seieren i halvmaratonet gikk til det tidligere stortalentet i langrenn, Øyvind Ytterhus Utengen, med tiden 1.17.58. Henning Ofstad ble nummer to på 1.19.56 og Ketil Stene ble nummer tre på 1.22.54. Tidligere vasaloppsvinner Tore Bjørseth Berdal kapret femteplassen på 1.25.03. I kvinneklassen vant Signe By Eide på tiden 1.30.23. Mariann Renate Lande og Ingrid Lunde Steen fulgte på de neste plassene. Alle resultatene fra løpet finner du her.

I NM terrengløp - kort løype i Bergen tok Ine Bakken gullet foran Christina Toogood og Grethe Tyldum. I herreklassen var det Bjørnar Sandnes Lillefosse som var sterkest og tok NM-tittelen foran Even Brøndbo Dahl og Marius Vedvik. Søndagens stafett over 6x1000 meter delt mellom to løpere, ble vunnet av Gular i både kvinne- og herreklassen. Alle resultatene fra helgen finner du her.

Det tredje av sesongens Marathon Majors ble arrangert i London i dag. Startfeltet inneholdt 4 av de 7 herrene som noen gang har løpt under 2.03 på distansen. Det ble ingen verdensrekord, men en vinnertid på 2.04.01 er likevel brukbart. Etiopieren Sisay Lemma var den raskeste. På kvinnesiden var Joyciline Jepkosgei best og løp inn til seier på 2.17.43. Det er ny pers, og plasserer henne på sjuende plass over de raskeste kvinnene gjennom tidene på distansen. Alle resultater finner du her.

I Valencia ble det arrangert 10 kilometer på søndag. Både 10 kilometeren, halvmaratonet og maratonet, som blir arrangert på høsten i Spanias tredje største by, tiltrekker seg veldig gode startfelt i en rask løype. Zerei Kbrom benyttet seg av muligheten og klinket til med seier på tiden 27.39. Med det slo han Jakob ingebrigtsens norgesrekord fra Hyttemplanmila i 2019 på 27.54. Kvinneklassen ble vunnet av Margaret Chelimo Kipkemboi på 29.50. Alle resultatene fra løpet finner du her.

Innen ultra trailløping har det vært flere arrangementer i helgen. I Oslo Trail Challenge var nok en gang skiskyttersmører og Norgesmester Tobias Dahl Fenre i en egen klasse og vant den korte(!) distansen over 55 kilometer på tiden 4.56.30 timer. Med det var han 23.09 minutter foran Paul Ogier og 27.14 minutter foran Kristoffer Eftedal. På gromdistansen over 200 kilometer måtte alle sju deltakerne bryte. Været i hovedstaden, med mye regn denne helgen, gjorde forholdene alt annet enn enkle. 100 kilometeren ble vunnet av Didrik Hermansen. Alle resultatene finner du her.

I både Frankrike og Norge har det vært kamp om å arrangere det våteste og hardeste sykkelrittet i dag. I Norge har Gylne Gutuer blitt arrangert. Rittet går i mål på Stange, og inneholder flere gruspartier som setter rytterne på prøve, spesielt under dagens våte og kalde forhold. Av de 94 rytterne på start var det bare 10 stykker som kom seg til mål, og best av alle ble William Blume Levy fra Team ColoQuick og Danmark. Andremann ble Embret Svestad-Bårdseng og nummer tre ble Magnus Sørbø. Rittet avsluttet Uno-X Development Weekend som også bestod av lørdagens Lillehammer GP. Avslutningen på det rittet gikk opp til Hafjelltoppen. Idar Andersen vant det rittet, 2 sekunder foran belgieren Gianni Merchand og 4 sekunder foran svenske Lucas Eriksson. Alle resultatene fra helgens ritt i Uno-X Development Weekend finner du her.

Så til Frankrike, den 118. utgaven av Paris Roubaix ble arrangert i et ufyselig vær og minnet til tider mer på gjørmebryting enn sykkelritt. Rittet ble flyttet fra våren til høsten på grunn av koronapandemien, og ble dermed det fjerde av sykkelmonumentene som er arrangert i år. Det femte, og siste, er Lombardiet rundt som kommer senere i oktober. Været var med på å understreke hvorfor rittet blir kalt "helvete i nord", men kallenavnet stammer faktisk ikke fra kulde eller vanskelige sykkelforhold. Det ble gitt rittet, fordi det går i noen av de mest krigsherjede områdene fra første verdenskrig, der skyttergravskrigen var på sitt mest brutale. Til slutt vant den italienske debutanten Sonny Colbrelli. Han utmanøvrerte Florian Vermeersch og Mathieu van der Poel i spurten. De norske klarte aldri å prege rittet, men Kristoff er som vanlig seig og sykler inn til en respektabel 14. plass. Alle resultater fra Paris-Roubaix finner du her.

Alle resultatene fra helgen finner du i vår store resultatdatabase. 

AnnonseAnnonse