berge_ramsau

God generalprøve for Berge

Sisteårs junior Harald Berge er et navn å merke seg for Fredrik Aukland før junior- VM uttaksrennene.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Fossumløper Harald Berge går mot en sterk sesong. I går gikk han inn til andreplass i Åsenrennet, hvor han slo store deler av juniorlandslaget. Christoffer Callesen, Asker Skiklubb, gikk til topps i rennet, mens Jacob Ziesler, Sandnes IL,  tok tredjeplassen.

Sykdomsfri
- Det var et av de beste klassiskrennene mine noen gang. Det var veldig gøy å slå landslagsløperne og få til et godt renn. Jeg har ikke vært sjuk en eneste dag siden 1.mai og treningen har gått veldig bra, sier Harald Berge til langrenn.com.

Om drøye to uker går første uttaksrenn for junior- VM av stabelen på Tolga. Her vil Berge være med å kjempe helt i toppen.

- Det blir nok hardt å komme til junior- VM, siden jeg er best i skøyting, men jeg vil være med å kjempe. Skiathlom som vi skal gå den helgen burde passe meg bra, sier Berge.

I fjor ble han slått ut av kikhoste rett før sesongstart og kom aldri ordentlig i gang med sesongen. I år stiller han mye sterkere og det i hans siste sesong som junior.

- Jeg har ikke vært i nærheten av toppen tidligere år. Om jeg kommer til å satse videre på langrenn kommer veldig an på denne sesongen. Om jeg blir topp tre i NM, som er målet, blir det nok full satsing, forklarer Fossum- løperen.

Lader opp på Sjusjøen
Dette året har han valgt å ta et par nye videregåendefag som privatist og prioritert trening.

- Det har gjort at jeg har hatt det ganske avslappet med tanke på trening. Jeg har løpt en del orientering i sommer og det gir veldig god effekt. Nå avslutter jeg mengdetreningsperioden og kommer til å slippe opp for å legge inn en toppform til uttaksrennene, forteller han.

Denne uken drar han til hytta på Sjusjøen for å lade ordentlig opp. Berge har oppskriften på suksess klar.

- Det er mulig jeg stiller opp i et romjulsrenn til, men antakelig kommer jeg til å være på Sjusjøen og trene. Noen lette hardøkter og mindre trening skal sikre formen, avslutter Harald Berge.

Fullstendig resultatliste:
Åsenrennet 2007* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut