-->
Illustrasjonsbilde. Foto: Comugnero Silvana - Stock.adobe.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Comugnero Silvana - Stock.adobe.com.

Godt VM-nytt fra den blå regjeringen

Ga ytterligere kroner i tilskudd til VM.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) ga onsdag ytterligere 1,3 millioner kroner i tilskudd til orienterings-VM som går i Østfold i august.

Daglig leder for orienterings-VM, Per Bergerud, mottok tilskuddet på vegne av orienteringsfolket under en seanse på toppidrettssentret på Sognsvann onsdag.

– Vi er for arrangementer som dette. Vi har sett at mindre idretter som ikke har det potensialet når det gjelder det kommersielle, har hatt vanskelig med å få til arrangementer i Norge, sier Grande til NTB

Det ble under hovedforhandlingene av spillemidler til idrettsformål for 2019 lagt til rette for en prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale mesterskap i Norge. Prøvepotten var på 20 millioner kroner. Med onsdagens støtte til O-VM, er det slutt på pengene.

– Det er tre grunner til at vi ønsker arrangementer i Norge. Det ene er kompetanse på å arrangere, det andre er boosten det gir idrettene, og det tredje er at bredden av idretter blir større, forklarer hun.

Grande erkjenner at man tidligere ikke har vært for flinke til å legge til rette for all ungdom.

– Vi er opptatt av at alle unge som har lyst til å drive med idrett, ikke alltid vil passe inn i de store idrettene. Derfor er bredden viktig, forklarer Grande, som tidligere har gitt tilskudd til verdensmesterskapene i bryting (Oslo), maratonpadling (Sandvika) og bandy for kvinner.

Støtte på 6 millioner kroner

Kulturdepartementet har tidligere bevilget 2,7 millioner kroner til anleggselementer og kartproduksjon, samt to millioner kroner til arrangementet til det nært forestående mesterskapet.

Med 1,3 millioner ekstra er det nok til at VM skal komme i mål. Budsjettet er satt til 16 millioner kroner, og det er kun VM-sjef Bergerud som mottar lønn fra selskapet som eies av ni lokale orienteringslag.

– Vi har jobbet hardt for å få endene til å møtes. Det er ikke mange som klarer å samle så mange nasjoner og utøvere for et så nøkternt utgangspunkt, sier Bergerud og legger til at frivilligheten er helt avgjørende for at de lykkes.

Han anslår at det vil bli langt ned mellom 30 og 40.000 timer fra de frivillige fra planleggingsfasen og til gjennomføringen.

VM i orientering arrangeres i Sarpsborg, Fredrikstad og Spydeberg i Østfold fra tirsdag 13. august til lørdag 17. august. Totalt vil 48 forskjellige nasjoner og opp mot 300 utøvere delta. I tillegg arrangeres det publikumsløp hver dag, der deltakerlisten nå er på 6000. Og fortsatt håper arrangøren på flere påmeldinger.

Åpningsseremonien finner sted i Sarpsborg mandag 12. august.

Viktig å få noe positivt ut av VM

Lasse Arnesen jubler for støtten. Den tidligere alpinisten med OL-erfaring er nå generalsekretær i Norges Orienteringsforbund.

– Det er veldig viktig at mesterskapet ikke går med underskudd, sånn at klubbene får en boost til å drive rekrutteringsarbeidet videre. På den måten får vi noe ut av VM. Vi må bare takke og bukke, sier stolt og ydmyk Arnesen til NTB.

NRK vil vise mer enn 14 timer fra VM over de tre finaledagene, og mesterskapet vil bli distribuert til en rekke nasjoner. Totalt med direktesendinger, opptak og streaming vil over 100 land ta inn VM i orientering.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus