-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

GP og Aukland 2 i La Sgambeda

Hilde Gjermundshaug Pedersen og Anders Aukland gikk inn til hver sin andreplass i dagens langdistanserenn, La Sgambeda.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Det ble to andreplasser for de norske løperne i Italia i dag. Det 42 kilometer lange fristilsrennet La Sgambeda, som inngår i FIS Marathon cup, ble svært spennende.

Hilde Gjermundshaug Pedersen ble kun slått av Tatjana Jambaeva, Russland, med svenske Elin Ek på tredjeplass.

I herreklassen ble det spurtoppgjør med over 20 løpere. Svenske Jerry Ahrlin viste seg som den sterkeste og vant, mens Team Xtra personell- utøver Anders Aukland spurtet inn til andreplass. Italienske Marco Cattaneo tok tredjeplassen.

- Det ble en skikkelig møljespurt. Det var nok 20 mann i tetfeltet som spurtet om seieren, sier Team Fast manager Frode Pedersen til langrenn.com.

- Jeg er kjempefornøyd med å komme på pallen. Jeg følte meg pigg under hele løpet , sier Anders Aukland til langrenn.com.

Nest beste norske utøver ble Jørgen Aukland på tolvteplass. Deretter fulgte Anders Myrland (15), Frode Estil (16) og Thomas Alsgaard (17). Simen Østensen lå mye i tet, men ødela en ski underveis. Det var trå forhold med mange minusgrader og det ble rennet preget av.

- Det var vanskelig å rykke ifra når det var så trått. Det var få som ville dra, men de som kom i toppen var de som var mest villige, sier Nils Marius Otterstad til langrenn.com.

- Det gikk fort innimellom og sakte innimellom, men det var ingen som kom ifra. Det gikk mot en langspurt og jeg prøvde å holde meg topp tre de siste fem kilometerne. Jeg dro opp hele langspurten og det var kun Jerry som kom forbi meg 70-80 meter før mål, sier Aukland.

Dermed har brødrene Aukland fått en start på FIS Marathon cup langt over forventning.

- Dette var en skikkelig bra start på langdistansecupen. Anders overrasket seg selv i spurten og var utrolig fornøyd. Jørgen ble litt defensiv, men klarte allikevel en god plassering. Dette var mer enn vi hadde håpet på på forhånd, forklarer Otterstad.

Fullstendig resultatliste:
FIS-marathon - La Sgambeda* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut