WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Toblach-Cortina byr på fantastiske omgivelser. Foto: Toblach-Cortina

Toblach-Cortina byr på fantastiske omgivelser. Foto: Toblach-Cortina

Granfondo Toblach-Cortina Jubileumsutgave

45. utgave av Dolomittenes legendariske turrenn, Granfondo Toblach-Cortina, går av stabelen 5. og 6. februar 2022 og en spesiell jubileumsutgave markerer denne historiske milepælen. Rennet finner sted i Dolomittene, et UNESCO naturverdensarvområde, langs en rute regnet for å være Italias mest spektakulære langrenns trasse.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det er allerede mange nordmenn på startlisten blant utøvere fra hele verden registrert for jubileumsutgaven av dette historiske rennet som debuterte i 1977. Gjennom årene har flere av langrennssportens store helter deltatt, blant andre Maurilio De Zolt, Silvano Barco, Maria Canins og Giorgio Di Centa. Skisporthistorie har blitt skrevet på denne unike ruten med start i Toblach, juvelen i Pusterdalen, som snor seg gjennom fortryllende skoger over fjellpasset mellom Sydtyrol og Ampezzodalen, forbi en middelalderkirke, gjennom tuneller og over jernbanebroer til hjertet av Olympiabyen Cortina d’Ampezzo, åsted for Ski-VM 2021 og delarrangør av vinter-OL 2026. Løpet er i dag Italias nest største skirenn etter Marcialonga, og har vært inkludert av FIS som offisiell Tour de Ski etappe. Nordiske atleter profilerer på resultatlistene; Sveriges Britta Johanson og Norges Andreas Nygård vant klassisk stil i 2020 mens Norges Tord Asle Gjerdalen har vunnet hele 3 utgaver.

Gruppo_colore03_800x533.jpg

Lørdag 5. februar er det duket for 42km klassisk og søndag er det 32km skøyting. Begge rennene er faste innslag på FIS kalenderen og har tradisjonelt stor publikumsoppslutning langs hele den spektakulære ruten med Dolomittene, UNESCO verdensarv, som kulisse.

I tillegg til premiering av enkeltløpene blir det i år en kombinertrangering for de som fullfører begge rennene. Alle som registrerer seg for begge løpene får en spesiell deltakergave, en softshell jakke av høy kvalitet, i startpakken.

Gruppo_colore05_800x461.jpg

Det legges stor vekt på å skape et bærekraftig arrangement som foruten å ta i bruk lokale resurser, også viser frem vertsbyenes kultur og tradisjoner. I tråd med denne filosofien har elevene ved den renommerte kunsthåndverkskolen i Cortina d’Ampezzo fått i oppdrag å realisere vinnerpokalene i «cirmolo» en type furu som er typisk for området. Denne tresorten har en behagelig duft av skog som vil minne vinnerne om deres seier i Dolomittene i årevis!

Julegavetips: Gi et Toblach-Cortina startnummer til en langrenns-entusiast du er glad i - den perfekte julegave!

foto 1977 partenza.jpg
Starten av Toblach-Cortina i 1977.

Program:
Lørdag 5. februar - 42 km klassisk
Start klokken 09:30 (alle startgrupper, evt. bølgestart)

Søndag 6. februar - 32 km fri teknikk
Start klokken 09:30 (alle startgrupper, evt. bølgestart)

For mer informasjon og liste over partnerhoteller se nettsiden

www.dobbiacocortina.org

Toblach-Cortina er en profileringspartner med Langrenn.com

Gruppo09_800x535.jpg


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse