Fra Berserennet i 2012. Arrangørfoto.

Fra Berserennet i 2012. Arrangørfoto.

Grønt lys for Berserennet

- Det er viktig for oss å kunne tilby de mange "sulteforede" turrennløperne, et ordentlig turrenn igjen, sier rennleder Per Simensen. 80. utgave av Berserennet gjennomføres lørdag 29. mars, i år med start og mål på Hummelfjell TOS Arena.

Tips en venn  Skriv ut

Snøen, eller rettere sagt mangel på sådan, sammen med vanskelig vindforhold, har skapt utfordringer for mangt et turrenn denne vinteren. Birken, Rensfjellrennet, Marka Rundt og flere av de andre store turrennene har måttet kaste inn håndkleet.

Berserennet valgte vi å utsette fremfor å avlyse i håp om at snøen skulle lave ned i snømåneden mars. Noe snø har kommet, men langt mindre enn de mest optimistiske hadde håpet på. Det er dessverre fortsatt umulig å komme seg over fjellet fra Os til Røros med den kvaliteten på løypene som kreves, noe vi hadde gledet oss veldig til å presentere i årets utgave av 80-­åringen Berserennet.

I et møte tirsdag 18. mars, hvor også Knut Sagbakken som er teknisk delegert for årets Berserenn deltok, ble vi raskt enige om at Berserennet skal vi klare å gjennomføre, selv om vi måtte gå bort fra ”drømmen” om målgang midt i verdensarven på Røros.

- Det er viktig for oss å kunne tilby de mange "sulteforede" turrennløperne i Hedmark, Sør-­Trøndelag og landet for øvrig, et ordentlig turrenn igjen, sier rennleder Per Simensen i en kommentar, og legger til: - Målet for fremtiden fortsatt er å arrangere et turrenn fra Os til Røros med målgang i Røros sentrum.

Årets Berserenn arrangeres dermed med både start og målgang i Hummelfjell TOS Arena, og med en rundløype i Nørdalen, dvs. fra Os i retning Narjordet om Bredalslia og tilbake igjen.

Starttidene for de ulike klassene opprettholdes; åpent spor (valgfri distanse 20/40 km) for alle trimmere og familier fra kl. 09:00-­11:00, veteraner fellesstart 40 km kl. 10:30, eliteklasser fellesstart 40 km kl. 11:00, junior og trim på tid fellesstart 20 km kl. 11:15 og LitjBersen 3,5 km for de yngste fellesstart kl. 12:00 (NB! LitjBersen går som opprinnelig planlagt fra TOS Arena til Sundmoen stadion).

Vi håper både eliteutøvere, trimmere, familier, barn og ungdom, vil sette pris på at vi klarer å arrangere årets Berserenn til tross for utfordringene denne snøfattige vinteren har gitt oss. Ingen ting ville gledet oss mer enn å møte mange av dere i Hummelfjell TOS Arena med ski på beina lørdag 29.mars klare for å delta i årets Berserenn!!

Forhåndspåmelding gjøres på www.berserennet.no. Der legges det også fortløpende ut informasjon. Det samme gjelder www.facebook.com/berserennet.

Resultater, omtaler, værvarsel og bilder på denne direktelinken.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse