Marit Bjørgen

Marit Bjørgen Foto: Geir Olsen

Gruer seg til helvetesuke foran TV-en

Rogla (NTB-Per-Espen Løkenhagen): Mens rivalene gjør opp om Tour de Ski-trofeet like over nyttår, gruer Marit Bjørgen (30) seg til å følge skifesten fra TV-stolen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
 
- Det blir åtte jævlige dager for meg, helt sikkert. Men når OL er sesongens eneste og største mål, tror jeg det er fornuftig at jeg står over. Jeg har ofte slitt litt etter Tour de Ski, så tidligere erfaringer tilsier at det ville vært dumt av meg å gå, sa Bjørgen til NTB etter annenplassen på 15-kilometeren (fellesstart) i Slovenia søndag.
 
Dagen etter sprinten samme sted, ga kroppen klare signaler på at sesongens annen seier (i 1500 meter høyde) kostet krefter. Hun greide ikke å matche rykket til vinner Justyna Kowalczyk og tapte til slutt med fattige 4,6 sekunder.
- De første to rundene føltes det helt forferdelig, men jeg kom til hektene og begynte å gå bra på ski da tempoet roet seg noe. Jeg sov litt i timen og lå bak Anna Haag da Kowalczyk gikk på i bakken. Jeg kunne kanskje holdt kontakt med bakskiene hennes hadde jeg hatt kontakt med Kowalczyk, mente jenta fra Rognes ved Støren.

Gul jul
Hun feirer jul med gul ledertrøye i verdenscupen, men den forsvinner etter Tour de Ski. Likevel tar Bjørgen en ukes treningsfri i juleferien med en svært god følelse.
 
- Jeg har fått de bekreftelsene jeg håpet på. Etter tre timer trening hver dag i høyden i Slovenia, er fortsatt overskuddet der. Hurtigheten er tilbake, og beina føles lettere og finere enn på mange år, sa Bjørgen, som har rekken 1-8-4-2-1-2 i det hun har stilt opp på i verdenscup hittil denne sesongen.
 
Lykkefølelsen fra toppåret 2005 med 16 verdenscupseirer, seks av dem på rad, kan så vidt skimtes i det fjerne.
- Bare at det begynner å bli så lenge siden at jeg nesten ikke husker hvordan det føltes. Men ja, det er den jeg leter etter.
 
Bare for sikkerhets skyld: det året vant Bjørgen tre VM-gull, ett - sølv og en - bronse i Oberstdorf.

Ny glede
Etter mange, mange nedturer ser det lysere ut enn på lenge.
- Jeg har fått trent mye mer og bedre i sommer og høst enn de siste årene. Dessuten synes jeg langrenn er morsomt igjen. Viktigst er det å glede seg over det jeg gjør, og nå kan jeg også glede meg over annen- og fjerdeplasser. Man er jo god når man får stå på seierspallen etter et verdenscuprenn, slo Marit Bjørgen fast overfor NTB.
 
Kristin Størmer Steira gikk i mål som nummer fem, men rykket opp til fjerdeplass da finske Aino-Kaisa Saarinen ble disket for bevisst å ha hindret en annen løper.
 
Vibeke Skofterud ble nummer 11, Marthe Kristoffersen nummer 19 og Therese Johaug nummer 25. Celine Brun-Lie endte på 39.-plass. (©NTB)Andre norske plasseringer:
11. Vibeke Skofterud
19. Marthe Kristoffersen
25. Therese Johaug
39. Celine Brun Lie


Resultater:
WC - Rogla - 15 km klassisk fellesstart kvinner

Status i worldcup så langt:

Worldcup - Sammenlagt kvinner
Worldcup - Distansecup kvinner
Worldcup - Sprintcup kvinner
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut