Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km klassisk: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint fri prolog/finaler: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Bilde fra finsk cup i Vuokatti i helgen. Foto: Touho Häkkinen

Bilde fra finsk cup i Vuokatti i helgen. Foto: Touho Häkkinen

Gull til norsk stortalent i Sverige, finsk åpning i Vuokatti og verdens mest berømte maraton

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut

Det har vært en tøff uke for "tidlig-snø"-destinasjonene. Mildvær og regn har gjort forholdene utfordrende. Noen har måttet stenge og flere av stedene har stoppet prepareringen for å bremse smeltingen. Men nå ser det bedre ut igjen, og forhåpentligvis blir det kaldere i ukene framover.

De første ordentlige skirennene for sesongen har blitt avviklet i finske Vuokatti. Her har starten på den fiske cupen i langrenn blitt arrangert, direktesendte på finsk TV. Gårsdagens sprint ble i kvinneklassen vunnet av Jasmi Joensuu. Hun satte på plass mer meritterte løpere som Katri Lylynperä og Anne Kyllönen og vant suverent. I herreklassen var det Lauri Vuorinen som vant foran Emil Liekari og Lauri Lepistö. På søndagen var det klart for stafett. Voukatti Ski Team Kinuu, laget til andrekvinne fra sprinten Lylynperä, vant på hjemmebane. I herreklassen var Ristomatti Hakola med og sikret seieren til laget Jämin Jänne. Løpere som Perttu Hyvarinen og Kari Varis var også med på søndagens stafett. Alle resultater fra den finske cupen i Vuokatti finner du her.

I Stavanger ble 3-Sjøersløpet arrangert på lørdag. Navnet har halvmaratonet fått fra løypa som går rundt Hålandsvatnet, Store Stokkavatnet og Mosvatnet i området vest for Stavanger sentrum. På hjemmesidene kaller de seg selv landets flotteste halvmaraton, men skal vi tro løpsrapportene i etterkant av løpet var det i ordentlig vestlandsvær i Stavanger i går. Seirene i begge klasser ble repriser fra 2019-utgaven. Både Pernilla Epland og Senay Amlesom Fissehatsion forsvarte seirene sine. I kvinneklassen ble vinnertiden 1.15.41 og med det var Epeland 3.25 minutter foran Adele Henriksen. Kristin Vabø ble nummer tre, 5.11 minutter bak. Fissehatsion løp inn på tiden 1.05.43. Det gjorde at han var 1.35 minutter foran Frew Zenebe Brkineh og 2.40 minutter foran Awet Kibrab. Alle resultater fra 3-Sjøersløpet finner du her.

Nordisk mesterskap i terrengløp gikk i svenske Tullinge på søndag. I våte og gjørmete løyper var det flere norske løpere som var med på å prege resultatlistene. I begge juniorklassene ble det norsk gull ved Ingeborg Østgård og Abdullahi Dahi Rabi, sterk laginnsats fra de andre norske sørget også for seier i lagkonkurransen. Østgård er for øvrig et multitalent som det skal bli spennende å se i langrennsløypa til vinteren. En ekstra kuriositet er at hun er fra Dalsbygda, samme sted som Therese Johaug. I seniorklassene ble det litt tøffere, men også her bet de norske godt fra seg. Den norske terrengmesteren Mathilde Theisen tok bronsemedaljen i kvinneklassen. Vinner ble Sara Christiansson fra Sverige. I herreklassen ble det sølv til norgesmester Bjørnar Lillefosse. Svenske David Nilsson vant. Alle resultater fra nordisk mesterskap i terrengløp finner du her.

Kanskje verdens største og mest kjente maraton ble arrangert på søndag. New York City Marathon er en del av World Marathon Majors og er et høydepunkt for mange. Verdens nest beste løper på distansen gjennom tidene Kenenisa Bekele var på start, det samme var sølvmedaljevinneren fra OL i Tokyo, Abdi Nageeye. Også verdensrekordholderen på halvmaraton, Kibiwott Kandie, var på start og gjorde sin debut på maraton. Men det skulle ikke bli noen av disse løperne som preget løpet. Tilslutt var det Albert Korir som tok seieren på 2.08.22. Mohamed El Aaraby ble nummer to 44 sekunder bak, tredjemann Eyob Faniel ble nummer tre 1.30 min bak Korir. Forhåndsfavorittene Nageeye, Bekele og Kandie ble henholdsvis nummer 5, 6 og 9. I kvinneklassen ble det favorittseier til Peres Jepchirchir som er nummer fem gjennom alle tider på maratondistansen for kvinner. Men hun måtte slite for seieren, og vant bare med knapt fem sekunder til andrekvinne Viola Cheptoo. Tredjeplasserte Ababel Yeshaneh var heller ikke mer enn 13 sekunder bak vinneren. Alle resultater fra New York Marathon finner du her.

Det har vært en hel rekke andre store maraton denne helgen. Blant annet Barcelona Marathon, Istanbul Marathon og Los Angeles Marathon.

1. mai i år løp Karoline Bjerkeli Grøvdal det man trodde var en ny verdensrekord på et 5 kilometer gateløp inne på fabrikkområdet til Maarud potetgullfabrikk i Sør-Odal. Karoline fikk tiden 14.39 noe som var 4 sekunder raskere enn den forrige rekorden. Det viste seg derimot i etterkant at løypa var 12,5 meter for kort og rekorden ble ikke godkjent. Nå er imidlertid rekorden tatt. Dawit Seyaum løp 5 kilometer på 14.41 og slo dermed rekorden til Beatrice Chepkoech med to sekunder under et gateløp i Lille, Frankrike på lørdag. Alle resultatene fra Urban Trail Lille finner du her.

Ellers har det vært en rekke andre mosjonsarrangementer denne helgen, som alltid finner du resultatene i vår store resultatdatabase.

---

Fikk du med deg disse. Her er de mest leste sakene siste uka:

* En skientusiast har gått bort

Bolsjonuv kraftig satt tilbake

Denne mannen skal vippe Johannes Thingnes Bø av sammenlagttronen

* Dario Cologna legger opp

* Finn Hågen Krogh tjuvstarter sesongen i Muonio

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Emil Iversen og Hans Christer Holund under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring

Stjernene med tanker rundt mat og toppidrett

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordinteresse for foreldrewebinar om mat kropp og vekt

Over 3000 har meldt seg på Sunn Idretts webinar om mat, kropp og vekt på mandag

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen? Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen?

Landslagslegen om infeksjoner og treningsråd i forbindelse med sykdom