Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Staking er ikke lenger tillatt over alt. Bildet viser Lotta og Tiril Udnes Weng som er to sterke skiløpere i alle stilarter. Manipulert bilde - Foto: Erik Borg - Fotomontasje: Langrenn.com.

Staking er ikke lenger tillatt over alt. Bildet viser Lotta og Tiril Udnes Weng som er to sterke skiløpere i alle stilarter. Manipulert bilde - Foto: Erik Borg - Fotomontasje: Langrenn.com.

Gutt 13 år, etter møtet med stakefrie soner i UngdomsBirken: – Poenget mitt er at det er vi ungdommer som er framtidens langrenn, hvorfor skal dere voksne da bestemme om vi skal få stake eller ikke?

Kommentar

Etter alt oppstyret rundt stakefrie soner under UngdomsBirken vil jeg selv beskrive min opplevelse av disse sonene, og hva de gjør.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Etter alt oppstyret rundt stakefrie soner under UngdomsBirken vil jeg selv beskrive min opplevelse av disse sonene, og hva de gjør.

Selv konkurrerer jeg i Gutter 14 år og kunne fint staket denne løypa, hadde det ikke vært for de stakefrie sonene, og det er jeg ikke alene om.

Da jeg inspiserte løypa lørdag morgen ble jeg egentlig møtt av et litt forbausende syn.

Jeg var jo forberedt på stakefrie soner, men det at den andre sonen faktisk var satt et sted der alle løperne kunne staket, var overraskende.

Det var jo nesten flatt!

Under løpet følte jeg at de stakefrie sonene virket litt mot sin hensikt.

Det dreper den skigleden det er for oss unge å være med på den utviklingen som skjer nå. La nå oss få stake den løypa hvis vi ønsker det, og ser på det som en spennende utfordring.

Istedenfor ble vi straffet hvis vi staket, på tross av at den ene sonen var på flatmark.

 

Løypeprofilen i UngdomsBirken er så og si designet for å stake, men jeg mener at uansett om det er en flat løype eller ikke, så bør ikke stakefrie soner benyttes.

Det er ikke nødvendigvis slik at det alltid går fortest å stake, men hvis man ønsker å stake burde man absolutt få lov til å gjøre det.

Under løpet så jeg nøyaktig hva sonene gjorde.

Alle i min klasse staket helt inn til sonen startet, og så fort de var ute av den, begynte de å stake igjen.

Er det den veien dere voksne vil gå? Er det så spennende å se at vi går de hundre meterne med diagonalgang?

Eller vil dere se oss være med på en spennende utvikling av klassisk langrenn, som kanskje en dag er en helt ny gren innen langrenn?

Og som kan bidra til å øke skigleden for veldig mange.

Poenget mitt er at det er vi ungdommer, som er framtidens langrenn, og hvorfor skal dere voksne da, bestemme om vi skal få stake eller ikke?

Bare fordi det er sånn langrenn har vært i alle år, og fordi det var sånn dere gjorde det da dere var barn.

I mine øyne bør stakefrie soner kuttes ut med det samme.

Jeg tror utviklingen av staking er kommet for langt til å bli stoppet.

Hvis et stort renn som UngdomsBirken fortsetter med sonene, er jeg nesten helt sikker på at de fleste kommer til å øve seg på å gå diagonalgang uten feste.

Staking er kommet for å bli.

Skrevet av
Jonathan Wærdahl Eriksen (13 år), IL Heming, gikk UngdomsBirken 2017 i klasse Gutter 14 år

Se også disse ferske leserbrevene
* – Betyr dette at hvis man har smurt skiene så er regelbrudd tillatt?
* – Kutt ut stakefrie soner før det er for sent

---

Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Fra skiforbundets høstmøte i Oslo i helgen. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Kretsleder bekymret for omdømme

Ber langrennskomiteen vurdere å fremme mistillitsforslag mot skistyret

Alle tilreisende under OL i Beijing blir møtt av politi i verneutstyr når de ankommer Kina. Illustrasjonsfoto: Wikimedia

Slik blir koronareglene under OL i Beijing

Dette er tiltakene som venter utøvere, ledere, funksjonærer og media i OL

Annonse