sigridlite_cropped_106x93

Håper på poeng

Sigrid Aas gleder seg til å gå sprint i Bern. Målet er å ta verdenscuppoeng.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Foto: Erland Lundby- Det blir nok vanskelig å gå videre fra prologen. Det pleier å være tett som hagl. Men en plass blant de 30 beste tror jeg er innenfor rekkevidde. Jeg føler at formen er bra, men i sprint handler det også om dagsform, føre, ski og om man liker løypa. Løypa på Gålå passet meg veldig bra, mens den på Beitostølen ikke passet meg like bra, sier Sigrid Aas, som til daglig bor i Alta.

Lørdag gikk hun helt til topps i Gålåsprinten etter å ha slått blant andre Guro Strøm Solli i finalen.

- Jeg hadde en god dag og startet bra i prologen. Heldigvis klarte jeg å fortsette helt til finalen. Det klaffet bra med dagsform og jeg likte løypa, sier Aas, som fyller 24 år på fredag.

Hun er på impulslaget i sprint, men hun ønsker å hevde seg også i vanlig langrenn.

- Jeg trener som en vanlig langrennsløper, men det er vel i sprint jeg har best sjanse til å hevde meg. Jeg klarer meg bra på fem kilometersløp, men sliter med at jeg ikke klarer å holde dampen oppe når det blir lengre løp. Det er bare å trene mer, sier hun.

Siden hun er på impulslaget har hun vært med på noen samlinger med landslaget.

- Det har vært nyttig å se hvor lista ligger. Jeg fikk nesten sjokk da jeg kom på samling og så hvor mye de andre trener. Det er først i år at jeg har trent bra. Jeg gikk på skole i flere år, og trente ikke så mange timer. Nå skal jeg øke treningsmengdene for å bedre kapasiteten. Det nytter ikke å lure seg til resultater. Det er kun har arbeid som gjelder, sier Aas.

Fram mot Bern i helga skal hun gå en del rolige treningsturer, og legge inn litt intervall og hurtighetstrening.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut