-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Hadde forventet en plass

Anders Gløersen får ikke sjansen i Kuusamo:

Anders Gløersen overrasket med andreplass på sprinten under åpningshelgen på Beitostølen. I dag ble han vraket fra laget til Kuusamo og manager Anders Linnestad raser.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Mange forventet at Anders Gløersen sitt navn var å finne på dagens uttaksliste til Kuusamo. Etter forrige helgs 2. plass på sprinten og denne helgs gode innsats på verdenscupstafetten skjønner ikke manager Anders Linnestad hvordan de kunne komme utenom Gløersen.

- Blir galt
- Vi er svært skuffet over at han ikke ble tatt ut. Jeg hadde forventet at han var med etter det han viste forrige helg, i tillegg til stabiliteten han viste på distanserenn denne helgen. Det blir galt når løpere bevisst står over sprinten for å unngå å tape ansikt, sier Anders Linnestad til langrenn.com, og sikter til Trond Iversen.

- Trond blir tatt ut kun på tidligere meritter. Rennet i Düsseldorf var ikke noe å skryte av heller. Det ligger i lufta at om løperne går bra i Kuusamo så blir det fort det laget som reiser til Rybinsk også, mener Linnestad.

Linnestad forteller at de hadde anelser om at Gløersen ikke fikk gå i Kuusamo allerede forrige helg.

- Vi skjønte tegninga. Ulf Morten har lovet gutta sine å gå i Kuusamo basert på fjorårets resultater, pluss de tingene som har vært i sommer og høst. Det kom ikke som noen bombe, forklarer manageren.

Får sjansen før jul
Sportssjef Åge Skinstad kan imidlertid meddele at Gløersen får sjansen i internasjonale renn før jul.

- Han kommer til å gå internasjonalt renn før jul og han fikk jo gå verdenscup på Beitostølen på grunn av en bra sprint under åpningsrennene. Han viste at han er god til å stake og det er vi veldig imponert over, men løypa i Kuusamo er annerledes enn den som var på Beitostølen. Der er det en lang diagonalbakke og vi vet ikke om han er god nok på det, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Linnestad er uenig i Skinstads uttalelser.

- Jeg leser argumentet deres, men jeg tror Anders er bra der og. Det er jeg ikke i tvil om. Jeg synes han skulle fått sjansen, avslutter Anders Linnestad.

For å få gå rennene i Kuusamo tror Linnestad at Gløersen måtte gått helt til topps på sprinten forrige helg.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut