Lite snø i fjellet, men allikevel flotte forhold i løypene til Øyer Turskiløyper ved Hafjell og Mosetertoppen jula 2015. Foto: Privat.

Lite snø i fjellet, men allikevel flotte forhold i løypene til Øyer Turskiløyper ved Hafjell og Mosetertoppen jula 2015. Foto: Privat.

Hafjell og Mosetertoppen vinner over mild vinter

Hafjell og Øyer Turskiløyper melder at det aldri har vært bedre forhold i det tidlige løypenettet tatt snømengden i betraktning. - Jeg liker å kalle det klimatiltak, sier Jo Stenersen om grep de har iverksatt.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Mange må nøye seg med en grønn jul, men det meldes om godt skiføre i fjellet rundt Hafjell og Mosetertoppen.

I kommentarfeltene til Øyer Turskiløypers side hos Facebook underbygges dette med drøssevis av tilbakemeldinger fra henrykte skiløpere.

Hva er grunnen til dette?

Vi har investert i nytt utstyr tilpasset tidligsnø som er veldig skånsomt mot underlaget, sier daglig leder og løypebas i Øyer Turskiløyper, Jo Stenersen.

- Dette fører til at det blir dratt opp minimalt med stein ved lite snø, forklarer Stenersen.

- Takket være dette utstyret kunne vi sette spor tidlig og Hafjell ble første sted med løyper på natursnø, sier Stenersen.

- Nå har vi fått en solid såle som tåler å bli preppet med større maskiner.

Les videre nedenfor bildet
20151227-02.jpg
Trikkeskinner i løypene, tross lite snø i terrenget ved Hafjell og Øyer i Oppland.

Satser offensivt på gode forhold selv ved lite snø
Er det like gode forhold i alle løypene deres?

- Nei, dette gjelder tidligløypene som går på fjellveier. For løypene som går i terrenget trengs det mer snø for å få tilfredstillende kvalitet, forklarer Stenersen.

Jo Stenersen kan videre fortelle at det også er kommet nye løyper i Hafjell-området. Selv kaller han det klimatiltak.

- Det er blitt ryddet ny løype fra Pellestova og ned mot Mosetertoppen, forklarer Stenersen.

- Denne løypa er blitt møysommelig planert med gravemaskin med tanke på at den skal inngå i den delen av løypenettet som preppes for tidlig snø. Med varme vintre som vi ser nå er en slik kvalitet på planeringen avgjørende, jeg liker å kalle det klimatiltak, sier Stenersen spøkefult før han fortsetter;

- Vi får nå knyttet langrennssentrumet i Hafjell, Mosetertoppen, sammen med det øvrige nettet allerede fra første snøfall. Den får også en bredde som gjør at man kan skøyte og gå klassisk, sier Stenersen.

Kjører om natta
Jo Stenersen er tidligere Norgesmester i stafett fra 1987 for Øyer Tretten IF og vet hvordan han vil ha løypene.

- Vi ønsker best mulig kvalitet på sporene vi setter og at disse skal stå ferdig til folket skal ut på ski. Derfor blir det meste av prepareringen gjort nattestid.

Les videre nedenfor bildet
20151227-03.jpg
Løypemannskapet ved Hafjell og Mosetertoppen tar de små timene til hjelp for at alt skal være optimalt når hyttefolket og andre skiglade vil spenne på seg langrennsskiene.

- At vi skal være ferdig preppet på morgenen skal ikke gå på bekostning av kvalitet. Er det harde forhold som gjør at vi må senke farten for å få en tilfredsstillende kvalitet så gjør vi det. Vi prepper alltid med utgangspunkt i de sentrale områdene slik at de mest brukte trasene blir først preppet, avslutter Stenersen.

Hafjell og Øyer Turskiløyper har nå 80-100 kilometer med preparerte langrennsløyper i sitt nett, i tilegg kommer løypene som er på Sjusjøsiden som henger sammen med nettet til Øyer Turskiløyper.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut