Resultater: Nightrun Oslo| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Seierspallen for damer på 7,5 km klassisk under Beitosprinten 2015. Fra venstre: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Kari Øyre Slind (3). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Seierspallen for damer på 7,5 km klassisk under Beitosprinten 2015. Fra venstre: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Kari Øyre Slind (3). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Halv million svensker fulgte Beitosprinten

Uten en eneste svensk landslagsløper på startstreken fulgte en halv million svenske tv-seere den nasjonale langrennsåpninga fra Beitostølen i helga. - Helt fantastisk for oss, sier Beito-sjef Erik Østli.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

SVT sendte for første gang live fra Beitostølen, men uten svenske landslagsløpere på startstreken.

Det var kun én habil svenske som var med, og likevel sendte svenskene Beitostølen live – og med liveteam i målområdet på plass.

- Det er stor interesse for langrenn i Skandinavia. Dette viser også at svenskene er interessert i sine «konkurrenter». Det er interessant at de satser så tungt på vår åpningshelg.

- Dette viser også at vi har et interessant produkt. Flere av våre beste skal gå i Sverige til helga, og det er ekstra kult at de også bygger opp til sin åpning gjennom å sende våre renn, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

SVT brukte Beitostølen også som «oppkjøring» til sin sesongåpning i Bruksvallarna.

Totalt fulgte halvannen million tv-seere den nasjonale åpningshelga på Beitostølen med NM kombinert.

Sprinten på søndag samlet flest tv-seere med et snitt på cirka 700 000 på SVT og NRK. Markedsandelen på NRK lå på cirka 60 prosent både fredag og søndag.

Dette er høye tall så tidlig i sesongen.

- Dette er helt fantastisk for oss. Det er kjempemoro at svenskene satser så tungt. Så mange timer med direktesendt tv betyr veldig mye for oss, og regionen rundt, sier arrangementsansvarlig på Beitostølen, Erik Østli.

NRK sender også svenskenes åpning til helga, men da stiller riktignok fire-fem av våre beste løpere opp, blant annet Petter Northug jr.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse