-->
Halvard Hanevold med en av sine mange internasjonale medaljer. Her fra VM i Østersund i 2008. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Halvard Hanevold med en av sine mange internasjonale medaljer. Her fra VM i Østersund i 2008. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Halvard Hanevold bisettes fredag: – Takk for fantastiske øyeblikk

Familien og Idretts-Norge tar et siste farvel med skiskytterprofilen Halvard Hanevold fredag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Familien og Idretts-Norge tar et siste farvel med skiskytterprofilen Halvard Hanevold fredag. Han døde 49 år gammel tidligere i september.

Han etterlater seg kone og to barn. Det er ventet at Asker kirke vil være fylt til siste sitteplass og vel så det under bisettelsen. En rekke norske idrettsutøvere- og ledere kommer til å være til stede.

minnesidene over Hanevold hos begravelsesbyrået Jølstad kommer det fram hvilken sterke posisjon han hadde rundt omkring i Norge etter karrieren som skiskytter og TV-jobben i NRK. Der er det svært mange minneord.

«Takk for mange uforglemmelige øyeblikk på skjermen! Husker fortsatt gullet i Nagano som et stort høydepunkt i norsk skiskytterhistorie. Hvil i fred!»

«Ufattelig trist, Halvard Hanevold sto for det beste i norsk idrett. Takk for fantastiske øyeblikk fra utallige mesterskap, spesielt fra Holmenkollen. Alltid smilende og stilte villig opp til intervjuer til stor glede for publikum på stadion. Føler med familien og alle som sto Halvard nær. Hvil i fred.»

Tre borte

Hanevold tok tre OL-gull og ble verdensmester fem ganger i en lang karriere.

I løpet av bare 14 måneder har tre norske skipersonligheter gått bort i ung alder. Vibeke Skofterud omkom i en ulykke med en vannscooter i fjor sommer. Hun ble bare 39 år.

30-årige Ida Eide fikk hjertestopp under et mosjonsløp for vel et år siden. Eide var i flere sesonger aktiv langrennsløper. Hun var del av satsingslaget Hilde Gjermundshaug Pedersen startet i 2008.

Fram til 2010 gikk hun mange renn i skandinavisk cup og NM for Øystre Slidre IL. Eide var søster til landslagsløper Mari Eide.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus