WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Harald Østberg Amundsen takker Sylvain Fanjas Claret I Madshus' service team for skiene etter knalløpet på 15km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen lørdag. Foto: Ørjan Staff

Harald Østberg Amundsen takker Sylvain Fanjas Claret I Madshus' service team for skiene etter knalløpet på 15km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen lørdag. Foto: Ørjan Staff

Harald Østberg Amundsen: – Ett av mine beste klassiskrenn

Kan ha sikret seg den siste plassen i verdenscupåpningen etter kanonløp på 15km

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Harald Østberg Amundsen gikk inn til sjuendeplass på 15 kilometer klassisk på Beitostølen, 37 sekunder bak vinneren Hans Christer Holund og drøyt 12 sekunder unna en pallplass. 

For Harald Østberg Amundsen var sesongåpningen en opptur. Inn mot sesongen har han jobbet hardt for å forbedre seg i klassisk, og dagens resultat viser at innsatsen har gitt uttelling. 

– Dette er ett av mine beste klassiskrenn. Jeg fikk det til å flyte bedre teknisk, så jeg er veldig fornøyd. For meg var målet å ha fokus på å gå godt teknisk på ski hele veien, og jeg greide det veldig lenge i dag, sier Harald Østberg Amundsen til Langrenn.com etter målgang. 

Han er en av flere løpere som ligger på vippen til å bli tatt ut til verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Med sjuendeplass på 15 kilometer klassisk under sesongåpningen på Beitostølen kan Østberg Amundsen ha sikret seg den siste plassen i troppen til verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Fem løpere er allerede tatt ut til verdenscupåpningen i Ruka/Kuusamo i Finland neste helg, mens den siste plassen skal avgjøres etter helgas nasjonale sesongåpning. 

Fire av de seks som slo han i dag er nemlig allerede tatt ut. Landslagsledelsen kan videre argumentere med at de vil prioritere Østberg Amundsen som er på elitelandslaget i allround over regionlagsløperen Vebjørn Turtveit på femteplass og Håvard Moseby fra rekruttlandslaget. 

Selv er Østberg Amundsen usikker, men tror fortsatt at OL kan være innen rekkevidde

– Sjuendeplass holder kanskje ikke til Ruka, men hvis ikke satser jeg på Lillehammer og Davos i desember, sier han. 

Med en sterk plassering på 15 kilometer fristil i morgen, som er 23-åringens signaturøvelse og den distansen han tok VM-medalje på i vinter, har Harald Østberg Amundsen uansett lagt inn en meget sterk søknad om en tur til Finland. 

Resultater Harald Østberg Amundsen 2020/21 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse