WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Harald Østberg Amundsen er vraket fra verdenscupåpningen i Ruka til helga. Her fra VM 2021, der 23-åringen tok medalje på 15km fristil. Foto: Nordic Focus

Harald Østberg Amundsen er vraket fra verdenscupåpningen i Ruka til helga. Her fra VM 2021, der 23-åringen tok medalje på 15km fristil. Foto: Nordic Focus

Harald Østberg Amundsen: – Jeg har forståelse for beslutningen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Landslagsledelsen har tatt ut 19 løpere til verdenscupåpningen i Ruka/Kuusamo i Finland kommende helg. De fleste av plassene var allerede tildelt løpere med fast plass på landslaget. Men en plass til distanserennene gjensto, og den skulle deles ut basert på resultater fra sesongåpningen på Beitostølen i helga. 

Harald Østberg Amundsen vant gårsdagens 15 kilometer fristil og kom på sjuendeplass på 15 kilometer klassisk på lørdag, i det han selv omtaler som ett av karrierens beste klassiskrenn. Dermed var 23-åringen som i år har tatt steget opp på elitelandslaget hyperaktuell for verdenscupåpningen. Men landslagsledelsen har likevel tatt ut Erik Valnes, sprintkanonen som kom å fjerdeplass på lørdagens klassiskrenn og på 15.plass i skøyterennet som Østberg Amundsen vant. 

Synes du uttaket er rettferdig? 
– Jeg har forståelse for beslutningen med tanke på at 15 kilometer klassisk er den viktigste øvelsen kommende helg, siden det er en viktig øvelse for OL-uttaket.

Hvor skuffet er du nå etter at det er klart at du ikke får gå verdenscupåpningen? 
– Ikke så veldig skuffet. Man har alltid lyst til å gå World Cup-renn, men de som går distanserennene til helgen har virkelig fortjent plassen. Nå ser jeg fram mot World Cup på Lillehammer og i Davos. (Norgescupen på) Gålå blir bra trening mot Lillehammer. 

Har du fått klarsignal for å gå verdenscupen på Lillehammer? 
– Nei. Det er bare antakelser, sier Harald Østberg Amundsen til Langrenn.com. 

Landslaget forsvarer prioriteringen
– At lørdagens renn var viktig, ble kommunisert til løperne i forkant, da vi har få uttaksrenn og må prioritere knallhardt på enkeltdistanser inn mot uttaket til OL i Beijing. Derfor fikk Erik Valnes den siste distanseplassen, sier hovedtrener for allroundlandslaget Eirik Myhr Nossum. 

På lørdagens renn ble Østberg Amundsen altså nummer sju, mens Valnes ble nummer fire. Nossum legger til at i en «vanlig» sesong hadde nok Harald Østberg Amundsen fått muligheten. 

I tillegg til den ene distanseløperen, skulle det tas ut en løper til sprinten i Ruka. Den plassen ble tildelt Sivert Wiig, på bakgrunn av skjønn og tidligere resultater, ettersom fredagens sprintrenn på Beitostølen blåste bort i orkanen. 

Dette er den norske troppen til verdenscupåpningen i Ruka 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse