Jizerska. Foto: Domanski / NordicFocus.

Jizerska. Foto: Domanski / NordicFocus.

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Thorleif Haug Skifestival arrangeres hver vinter til minne om den tidligere skikongen Thorleif Haug.

Innlagt i den store skifesten finner vi Thorleif Haugs Minneløp, som arrangeres for 41. gang i 2011, og Thorleif Haug Marsjen som går i samme løyper som Minneløpet og arrangeres for 33. gang.

I tillegg kommer den 3. utgaven av Ungdomshauern og turtilbudet Familiehauern som er en noe kortere tur tilpasset familier.

- Nå i 2010 hadde vi cirka 1.200 starter i minneløpet og omtrent 500 som gikk marsjen uten tidtaking, opplyser Jens Vig på vegne av arrangørene i Drafn, Drammen Strong, Sjåstad/Vestre Lier og Sturla, samt Drammens og Oplands Turistforening (DOT).

Et totalt antall deltakere på 1.700 gjør at rennet er blant Norges største. Blant en av årsakene for den store populariteten forklarer Vig slik;

- Det er start i Sylling i Lier (Kanada) og man går sydover med sola i ansiktet hele veien frem mot målet ved Spiralen i Drammen.

I år tror Vig at antall påmeldte kan bikke over 2.000.

- Ja, vi har utvidet antall startnummer (brikker) i Thorleif Haugs Minneløp til 1.500. Og med de som går marsjen i tillegg kommer vi fort over 2.000 deltakere.

På tampen understreker Jens Vig overfor Langrenn.com at selv om deltakerbegrensningen er utvidet med så mye som 25% er det slett ikke sikkert de allikevel får plass til alle som vil gå selve minneløpet, altså med tidtaking.

- Vi åpnet opp for påmeldinger fredag 10. desember og uten at det er reklamert noe sted for at påmelding nå er mulig er det allerede nesten 500 påmeldte.

Hjemmeside for Thorleif Haug Skifestival, som i 2011 arrangers søndag 13. februar og er blant Birkebeinerrennets seedingsrenn.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse