Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Leserinnlegg innsendt av Roy Myrland 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Den kulturen de fleste kjenner og opplever som hoppsport er under "angrep" nå.

Utøvere, frivillige og sponsorer holder på å miste noe av det viktigste vi har. Nemlig den dyktige og velfungerende lederen, som bryr seg og går i kamp, for at alle skal ha like muligheter til å kunne oppleve skiglede og mestring i hoppbakken. Det gjør seg ikke sjøl og det er garantert blitt tråkka på et par lakksko (langrennstøvler journ. anm.) under veis.

Dermed har to pamper, sammen med en "svimmel" hoppkomiteleder og en "gapatrost" et veldig stort ønske om å vingeklippe, eller å få Clas Brede Bråthen dit pepper'n gror! Der er det nemlig veldig få muligheter for å utvikle og holde norsk skihopping i gang, slik vi kjenner den i dag.

Grunnfjellet i norsk hoppsport er lite, men solid. Det er enkelt forklart fordi vi alle har jobbet sammen, og for felleskapet gjennom alle år. Viktig har det også vært med de korte kommunikasjonslinjene mellom hoppsjefen og hans "undersåtter". Målet, uansett nivå, har vært at bakkene skulle være klare til hopping og at alle skulle kunne være med, også jenter..

Fremst i den dugnadsgjengen har Clas Brede Bråthen stått i tykt og tynt. Han har, som absolutt ingen andre de siste 17 åra, bidratt til at hoppsporten fortsatt lever, og i dag har et godt fundament med hoppere, bakker og engasjerte "hoppfolk".

Clas Brede Bråthen og de fleste av oss andre, har sjøl  vokst opp med en far/mor/foresatt, eller et "hoppmenneske" rundt seg, som var engasjert i at absolutt alle skulle få mulighetene til mestring og fellesskap i hoppbakkene. Ikke bare sine egne, vennegjengens, eller klubbens unger.

-Vi tåler ikke så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv, i hoppnorge.

For oss som ubetinget har bidratt til hoppsporten, på et eller flere nivåer, er det rett og slett "for jævelig" å se hvordan "rødjakkene" nå tråkker på hverdagssliterne og "bakkemannskapene". 

Men, heldigvis for "pampene" går det bla. mot tiden med "diesel løyper" (kunstsnø, produsert med diesel journ. anm.) Ingvild Bretten Berg, Erik Røste og "gapatrost" Espen Graff  kan da glede seg til å leke med langrennsfolket. Da blir det muligens fri for hissige journalister og pågående idrettsledere, som heier på Claes Brede. Da kan de navigere mellom "viktig-Per møter", fingermat og bakstreverske "gode venner"  (kjøpt og betalt ref. sponsorer), som fortsatt godtar at jenter ikke får gå så langt de vil på ski.

Leserinnlegg av Roy Myrland
Redaktør for nettavisa langsveien.no 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Fra skiforbundets høstmøte i Oslo i helgen. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Kretsleder bekymret for omdømme

Ber langrennskomiteen vurdere å fremme mistillitsforslag mot skistyret

Alle tilreisende under OL i Beijing blir møtt av politi i verneutstyr når de ankommer Kina. Illustrasjonsfoto: Wikimedia

Slik blir koronareglene under OL i Beijing

Dette er tiltakene som venter utøvere, ledere, funksjonærer og media i OL

Annonse