WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Stafett: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Leserinnlegg innsendt av Roy Myrland 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Den kulturen de fleste kjenner og opplever som hoppsport er under "angrep" nå.

Utøvere, frivillige og sponsorer holder på å miste noe av det viktigste vi har. Nemlig den dyktige og velfungerende lederen, som bryr seg og går i kamp, for at alle skal ha like muligheter til å kunne oppleve skiglede og mestring i hoppbakken. Det gjør seg ikke sjøl og det er garantert blitt tråkka på et par lakksko (langrennstøvler journ. anm.) under veis.

Dermed har to pamper, sammen med en "svimmel" hoppkomiteleder og en "gapatrost" et veldig stort ønske om å vingeklippe, eller å få Clas Brede Bråthen dit pepper'n gror! Der er det nemlig veldig få muligheter for å utvikle og holde norsk skihopping i gang, slik vi kjenner den i dag.

Grunnfjellet i norsk hoppsport er lite, men solid. Det er enkelt forklart fordi vi alle har jobbet sammen, og for felleskapet gjennom alle år. Viktig har det også vært med de korte kommunikasjonslinjene mellom hoppsjefen og hans "undersåtter". Målet, uansett nivå, har vært at bakkene skulle være klare til hopping og at alle skulle kunne være med, også jenter..

Fremst i den dugnadsgjengen har Clas Brede Bråthen stått i tykt og tynt. Han har, som absolutt ingen andre de siste 17 åra, bidratt til at hoppsporten fortsatt lever, og i dag har et godt fundament med hoppere, bakker og engasjerte "hoppfolk".

Clas Brede Bråthen og de fleste av oss andre, har sjøl  vokst opp med en far/mor/foresatt, eller et "hoppmenneske" rundt seg, som var engasjert i at absolutt alle skulle få mulighetene til mestring og fellesskap i hoppbakkene. Ikke bare sine egne, vennegjengens, eller klubbens unger.

-Vi tåler ikke så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv, i hoppnorge.

For oss som ubetinget har bidratt til hoppsporten, på et eller flere nivåer, er det rett og slett "for jævelig" å se hvordan "rødjakkene" nå tråkker på hverdagssliterne og "bakkemannskapene". 

Men, heldigvis for "pampene" går det bla. mot tiden med "diesel løyper" (kunstsnø, produsert med diesel journ. anm.) Ingvild Bretten Berg, Erik Røste og "gapatrost" Espen Graff  kan da glede seg til å leke med langrennsfolket. Da blir det muligens fri for hissige journalister og pågående idrettsledere, som heier på Claes Brede. Da kan de navigere mellom "viktig-Per møter", fingermat og bakstreverske "gode venner"  (kjøpt og betalt ref. sponsorer), som fortsatt godtar at jenter ikke får gå så langt de vil på ski.

Leserinnlegg av Roy Myrland
Redaktør for nettavisa langsveien.no 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

KRONIKK: FIS PÅ NY KURS – MED NY PRESIDENT?

– HVORFOR FÅR LEDERNE SITTE I SINE POSISJONER 24 ÅR I SNITT

Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

– Når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler

Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under verdenscupen i Lahti 2021. FV: Sjur Røthe (2. plass), Emil Iversen (1) og Pål Golberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

LESERINNLEGG: HVA SKJEDDE MED INTERNASJONAL BREDDE?

– HEIA ALLE DE ANDRE – måtte den beste utlending ta gull!

Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

– Siste innstrammingene gir lite mening, det totale bildet av tiltak blir vridd

Ungdomsstafetten i Holmenkollen et tidligere år. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

– Nå er vi usikre på om denne grenseløse lojaliteten er riktig strategi