Heidi Weng ble norgesmester i sprint under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Heidi Weng ble norgesmester i sprint under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Heidi Weng har en drøm hun vil realisere

- Det er viktig for meg å vise at jeg kan gå i alle stilarter, sier Heidi Weng. Fredag var hun landets beste sprinter under NM i Tromsø.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Heidi Weng har testet grenser og tøyd strikken lenger enn noen gang denne sesongen, og foreløpig virker det som hun tåler alt hardkjøret.

Fredag imponerte hun med sitt første NM-gull i sprint.

24-åringen var raskest i prologen, styrte i kvart- og semifinale og spurtet best i finalen. Formkurven hennes peker oppover.

På nyåret tok hun sin første verdenscupseier med 1.-plassen på den nest siste etappen i den tiende utgaven av Tour de Ski. Fredag fulgte hun opp med den første sprintseieren i NM.

– Hva blir den neste barrieren du skal bryte?

– Nei, det er et godt spørsmål, og det vil jeg egentlig ikke si. Jeg har en drøm, men den holder jeg for meg selv.

– Jeg har gått mange skirenn denne sesongen, og jeg har hatt gode treningsperioder. Vi har testet ut litt hva kroppen tåler i år og har kjørt på mer enn vi pleier.

– Jeg føler at kroppen har tålt det hittil. Det er spennende å utfordre seg selv på hvordan man skal bli bedre, sa Weng etter sprintseieren i Tromsø.

Inkludert tre gull i lagsprint var dette hennes sjette NM-gull totalt.

Sterk
Fredag var hun også raskest i en prolog for aller første gang. Til slutt klinket hun ut forhåndsfavoritt Ingvild Flugstad Østberg på oppløpet i finalen.

Østberg måtte nøye seg med sølvet foran bronseoverraskelsen Silje Øyre Slind.

– Jeg har vel aldri blitt topp-3 i en prolog før, verken i NM eller verdenscup. Det var utrolig moro. Jeg følte meg veldig sterk i både kvart- og semifinale, og det samme i finalen.

– Jeg vet at spurten min sitter veldig godt for tiden. Jeg tror kanskje at selvtilliten er i overkant god der, og da er det artig at den sitter.

Drømmer
24-åringen fra Enebakk vil svært gjerne bli en enda bedre allrounder, og ikke minst ønsker hun å forbedre sprintegenskapene.

Fredag manglet Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på startstrek, men det var mer enn nok kvalitet hun kunne bryne seg på uansett.

– I fjor var jeg veldig bra i skøytesprint i verdenscupen, mens det varierte mer i klassisk. I år har det gått mye opp og ned. Jeg ønsker å bli bedre i sprint, og jeg ønsker å stabilisere meg. Det er det jeg prøver på.

– Det er viktig for meg å vise at jeg kan gå i alle stilarter, og jeg har veldig lyst til å gå sprint i VM og OL en eller gang i mitt liv. Det har jeg ikke fått lov til, og det er det som er min drøm, sa Weng.

Lørdag går Weng 15 kilometer skiathlon i NM-løypene på Kvaløya i Tromsø.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 29. januar 2016

Kvinner - Sprint finale, fristil

1. Heidi Weng, BUL IL 3:30,31
2. Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb +0,27
3. Silje Øyre Slind, Oppdal IL +0,63
4. Mari Eide, Øystre Slidre IL / Team Veidekke Innlandet +0,66
5. Therese Johaug, IL Nansen +0,86
6. Thea Krokan Murud, Roterud IL / Team Veidekke Innlandet +1,01

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus