-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser

Heidi Weng vil minke avstanden til teten fra start av

Med videointervju

I fjor tok det litt tid før Heidi Weng var med i kampen om topplasseringene. I år håper hun økte treningsmengder i høst skal gjøre sitt til at hun kan kjempe om pallplasser fra start av. Men helst hadde hun sett at også Tour de Ski kom i mars.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

val-senales-nsf-samling-stort-14-01-f-birk-eirik-fjeld.jpg
Heidi Weng på samling med skilandslaget i Italia og Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Hun var best når det gjaldt som mest i fjor. Heidi Weng har nærmest fått for vane å finne toppformen i februar og mars, og sikret seg sin første OL-medalje på 15 kilometer skiatlon i Sotsji.

Det er heller ikke en dum tid å være med i sin beste form på. Slik har 23-åringen fått med seg to individuelle bronsemedaljer på de to siste mesterskapene.

Men det tok litt tid før vi fikk se Enebakk-jenta kjempe om de øverste plassene på resultatlista i fjor. Før jul var 6. plassen fra 10 kilometer klassisk et stykke bak teten på Lillehammer, det beste resultatet.

I år håper hun å starte enda litt friskere.

- Jeg håper å komme nærmere teten. Før jul i fjor var jeg rundt halvannent minutt bak vinneren, rundt ett minutt etter jul og mot slutten av sesongen var det snakk om noen sekunder. Nå håper jeg at sesongen i år skal begynne med sluttresultatet mitt fra mars i fjor, forteller Weng.

Hvis vi ser på resultatstatistikken til Heidi Weng er det helt tydelig når hun presterer best på året.

Av de 14 gangene hun har stått på pallen internasjonalt på senior nivå (VM, OL og etapper i både Tour de Ski og minitourene i Kuusamo og Falun er medregna) er 11 av pallplassene fra februar og mars måned.

To ganger har hun stått på podiet i januar, men bare en gang i desember. Selv mener hun at derfor ikke vil være noen favoritt i Tour de Ski før eventuelt hele konkurransen er flytta til mars måned.

- Hvis Tour de Ski hadde vært på slutten av sesongen, for eksempel i stedet for NM del to tror jeg at jeg kunne gjort det mye bedre. Men jeg tror ikke jeg hadde vunnet.

For selv om Heidi Weng er en av landets beste motbakkeløpere og stort sett vinner når hun stiller til start, ser hun ikke på monsterbakken som avslutter Tour de Ski som sin forse.

-Jeg føler ikke jeg er så god opp den monsterbakken. Det jeg føler jeg er best på er når det går rett oppover, men jeg er ikke noe god på de svingene. Også må man ha dagen absolutt hver dag i Tour de Ski. Det er noe jeg føler jeg at jeg sliter med, som de beste som Therese og Marit er ekstremt gode på.

I høst har hun økt teningsmengdene og har i tillegg endra noe på sammensetningen av øktene. Det håper hun vil gi utslag i større fart også før jul.

- Harde økter over terskelfart har jeg hatt mer av i høst. Ellers har det ikke vært så mye mer hokus pokus. Men det har blitt en del mer trening, det har det, konstaterer hun.

- Hvordan føler du kroppen har reagert på de økte treningsdosene?

- Jeg føler egentlig at det har fungert veldig bra, og tror jeg har tålt det bra. Forhåpentligvis fører det til at jeg tar enda et steg.

Se videointervjuet med Heidi Weng der hun blant annet forteller om hvordan hun opplever å trene med verdens beste og sine største konkurrenter gjennom hele året, under artikkelen.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus