-->

Helårsanlegg for langrenn og skiskyting ved Besseggen

Dette var aprilsnarr

ABAX-TV, Langsveien.no og Langrenn.com har møtt primus motor for alt rundt langrenn og skiskyting på Beitostølen. Han røper nå at de utvikler fjellbygda videre innover fjellet mot Besseggen. Det skal bygges et anlegg på Valdresflye som garanterer konkurransemuligheter fra 1. november til 1. juni hvert år.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


nb! Dette oppslaget er aprilsnarr 2015

Kjært barn mange navn, for Valdresflye blir også gjerne kalt både Valdresflyi eller Valdresflya.

Men uansett hvilket begrep man bruker så er de faktiske forhold at dette er en fjellvidde øst i Jotunheimen, som strekker seg nesten 1.400 meter til værs.

Der oppe er temperaturen svært gunstig både med tanke på ekstra tidlig snø, og ikke minst seiglivet vinter utover våren og forsommeren.

Det kan være røffe forhold så høyt til fjells, noen kilometer nord for Beitostølen, men som Erik Øsli, arrangementslederen fra Øystre Slidre IL, forteller i filmen nednefor, går nå bedriften ABAX inn med et betydelig antall millioner kroner for å utvikle Valdresflye til å bli bortimot et helårsanlegg.

Dette er noe både langrenn og skiskyting vil nyte godt av.

Konkurransesesongen vil med dette anlegget nemlig kunne vare fra 1. november til 1. juni hvert eneste år. Samtidig må man regne med at det vil være gode treningsforhold både før og etter disse datoene.

Vi snakker altså om noe som raskt vil utvikle seg til å bli så godt som et helårsanlegg for langrenn og skiskyting - utendørs, i friluft.


Film fra ABAX-TV og Langsveien.no i samarbeid med Langrenn.com. Foto: Roy Myrland/Langsveien.no.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut