-->

Hetland helt sjef igjen

To norske lag på pallen i sprintstafetten for menn

Tor Arne Hetland gikk en fantastisk sprintstafett i Toblach. Det er lenge siden vi har sett sprintkongen så god som da han avgjorde dagens stafett.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Etter at Håvard Bjerkeli var uheldig og falt før den første vekslingen hadde nordmenene mye å rette opp. Fallet gjorde at Tor Arne Hetland måtte gå ut som siste mann på sin første etappe. I stedet for å ligge i tet å spare krefter måtte Hetland bruke mye energi på å avansere i det 10 mann store feltet. Det klarte han, men i vekslingen rotet Hetland og Bjerkeli igjen og datt nedover i feltet.

Derfra og inn gikk det meste som det skulle. Bjerkeli og Hetland gikk de neste etappene på en utmerket måte og var med i teten før siste etappe. Det var også Norges andre lag med Håvard Solbakken og John Kristian Dahl. Det hele utviklet seg til en kamp mellom Sveriges første lag og Norges første lag om seieren, og Sveriges andre lag og Norges andre lag om tredjeplassen. Norge vant begge duellene.

Det ble imidlertid ikke lett match for Hetland, som hadde brukt mye krefter i starten av stafetten. Opp den siste bakken fikk Peter Larsson en luke på nordmannen. Hetland ga imidlertid ikke opp og ved hjelp av god teknikk i slak utforbakke og god glid kom han seg opp i ryggen på svensken. Inn mot mål gikk Hetland opp på siden av Larsson og med litt større fart en svensken på de siste meterne klarte han å kaste foten først over mål. En herlig oppvisning av sprintkongen, som med gårdagens 10. plass på 3-mila og dagens stafett viser at han er tilbake i toppslag. Han så enormt bra ut på dagens stafett.

Bak Hetland og Larsson vant John Kristian Dahl duellen om tredje plassen og sørget for at han og Solbakken også fikk seg en tur opp på pallen. Dahl virket meget sterk i dag. Både i kvalifiseringen og i finalen gikk han imponerende på alle sine etapper. Finnmarkingen kan fort bli en av verdens beste sprintere. I dag viste han at han kan hamle opp med med hvem som helst.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut