Flere slike i årene som kommer?

Flere slike i årene som kommer? foto: nordicfocus

High tech skal gi gull

Ny storsatsing fra Skiforbundet skal slå knockout på alle andre landslag.
Tips en venn  Skriv ut

Det er nå i ferd med å formaliseres et samarbeid mellom ulike fagmiljøer som skal være med å utvikle en helt ny og revolusjonerende måte å trene, tenke og kommunisere på i langrenns-Norge.

Skiforbundet satser nå storstilt på utvikling både gjennom å ta i bruk teknologiske nyvinninger som IPad og på å hente informasjon fra tidligere helter gjennom treningsfilosofiprosjektet som er tidligere omtalt på her på Langrenn.com.

Odd Christian Hagen. Foto: PrivatiPad - perfekt
Odd Christian Hagen på Høgskolen i Gjøvik er innholdsprodusent og utvikler i prosjektet. Hagen skal ha fokus på mediert kommunikasjon, og skal sørge for at utøvere og trenere får frigjort mer tid til å trene og hvile. Julegaven til NSF fra Aker – en iPad – passer som sådan perfekt.

- Det at alle løperne og hele støtteapparatet har fått hver sin iPad er strålende. iPaden blir et visningsverktøy for umiddelbare tilbakemeldinger, og den kan gjøre alt veldig mye lettere, sier Hagen til Langrenn.com.

- Skal slå knockout på alle andre landslag
Prosjektet som nå har startet tror han kommer til å revolusjonere måten det tenkes, trenes og kommuniseres på.

- Dette kommer til å slå knockout på alle andre landslag, spår han.

Nettbrettet skal være en plattform å kommunisere over.

Bruker for mye tid på å kommunisere
- Den kan bli benyttet i treningsplanleggingen, inn mot sekundering, rett og slett i all form for kommunikasjon. I sum skal dette gi mer tid til å trene og hvile for løperne, og de andre skal frigjøre tid til det som er mer nødvendig. Folk generelt bruker for mye tid på å kommunisere. Hvis man med enklere form for kommunikasjon kan frigjøre 20 timer i året til trening er det positivt, sier Hagen.

Han understreker at iPaden ikke kun kommer til å bli brukt som et ”leketøy”, men hevder dog at lek er en forutsetning for at man kan skape noe nytt, og at iPaden blir aktivt dratt inn i den daglige rutinen til langrennsmiljøet.

Avansert form for videoanalyser av teknikk
- Vi kommer til å bruke tiden etter VM og framover mot neste store mesterskap på blant annet utvikling av nye applikasjoner til iPaden. Kan for eksempel nevne at det kommer til å bli tatt i bruk en ganske avansert form for videoanalyser av teknikk.

Øyvind Sandbakk, som er ansvarlig for forskning og utvikling i langrenn i Olympiatoppen Midt-Norge er prosjektleder.  Han er allerede godt i gang med å analysere treningsdagbøkene til Frode Estil, Petter Northug, Oddvar Brå, Vegard Ulvang, Bente Skari med flere.

Sandbakk mener forøvrig det er grunn til å være bekymret for dagens juniorer. Les intervju med ham her.

iPad til hele langrennsleiren


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut