-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Hilde GP og Dahl til topps igjen

Hilde Gjermundshaug Pedersen og John Kristian Dahl tok sine andre seiere for helgen i Spar cup på Sjusjøen i dag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Hilde Gjermundshaug Pedersen tok sin andre seier på like mange dager i dag. Dermed leder hun også Spar cup sammenlagt.

På plassen bak henne fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Sara Svendsen tok tredjeplassen. Kvinnene gikk 7, 5 + 7,5 km pursuit.

- Det gikk veldig greit i dag. Jeg gikk utrolig lett og fint på ski. Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) og jeg gikk alene hele veien i front og dro vel i fra hele veien. Astrid lå foran meg frem til en kilometer før mål og da prøvde jeg et rykk, som gikk inn, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen til langrenn.com.

Duoen var over minuttet foran tredjemann i mål, Sara Svendsen. Etter en litt trøblete sommersesong har Gjermundshaug Pedersen funnet tilbake til formen igjen. Nå fremover venter langløp, men hun er ikke helt fremmed for en mulig verdenscupdeltakelse igjen.

- Det har gått bedre og bedre den siste tiden. Jeg har ikke planlagt noe verdenscup utover, da må det i såfall bli endringer i planene mine. Tour de Ski er fryktelig offensivt og jeg vet ikke om treningsgrunnlaget mitt er så bra i forhold til det, men man skal aldri si aldri. Vi får se om spørsmålet kommer opp eventuelt, jeg har ikke hørt noe, forklarer Gjermundshaug Pedersen.

Fullstendig resultatliste:
NC2 - Sjusjøen - Pursuit kvinner
NC2 - Sjusjøen - Pursuit herrer

I herreklassen ble det også samme vinner som i går. John Kristian Dahl slo Anders Aukland og Mortein Eilifsen i spurtoppkjør.

- Jeg prøvde meg på en langspurt, men var ikke pigg nok til det. Da la jeg meg bak Anders (Aukland) inn mot stadion og følte jeg hadde kontroll når jeg kom først inn på oppløpet, sier John Kristian Dahl til langrenn.com.

Sammen med Eilifsen og Aukland lå Dahl i tet gjennom hele rennet. I mål skilte det kun 1,8 sekunder mellom de tre beste.

- Jeg lå mye bak og koste meg i dag. Det hadde jeg bestemt meg på forhånd for å prøve og det fungerte bra. Det virker som om formen er bra for tiden. Nå føler jeg at jeg har lagt inn to gode søknader for å få gå Tour de Ski og håper det holder, men det er opp til landslagsledelsen, sier Dahl.

Roger Aa Djupvik gikk inn til fjerdeplass, foran Erlend Hoff, Jan Egil Andresen og Stig Rune Kveen.

Sportssjef Åge Skinstad var på plass på Sjusjøen langrennsarena i helgen og var svært godt fornøyd med gjennomføringen av årets første Spar cup.

- Det er veldig moro at så mange stiller til start. Det ble en meget vellykket helg og vi viser at med ny sponsor blir arrangementet mer stas. Utøvere jeg har snakket med har også vært veldig fornøyd, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Foto: Trond Harald Sand
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut