Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Foto: Team Koteng Eidissen

Team Koteng/Eidissen på Rognan Hotell under en samling i Rognan høsten 2021. Foto: Team Koteng Eidissen

Historien om sammenslåingen av Team Koteng og Team Eidissen/BN Bank

Går for seier i lagkonkurransen på første forsøk

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det så ikke veldig lyst ut for Team Koteng da sesongen var over i april. Emilie Fleten hadde riktignok levert flere gode renn og Stian Hoelgaard tok en sterk andreplass i Årefjellsloppet, men det var langt i fra sikkert at laget ville fortsette.

Ukene og månedene gikk og ingen løsning ble funnet. Lagets to beste løpere fra fjorårssesongen, nettopp Fleten og Hoelgaard, valgte å takke ja til tilbud fra henholdsvis Gjerdalens Team XPND - Fuel of Norway og svenske Team Curira.

Men så dukket Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug, med forretningsmannen Benn Eidissen i ryggen, opp.

Laget Team Eidissen/BN Bank ble dannet i mai 2020 for å hjelpe Sundby og Dyrhaug mot VM i Oberstdorf og OL i Beijing. På grunn av en kranglete rygg og et hektisk familieliv, vel dokumentert i tv-serien "Sundby mot verden", avsluttet Martin sin tradisjonelle karriere og skiftet fokus mot langløpene. Han trengte et støtteapparat og et lag å trene med. Niklas Dyrhaug har fortsatt som mål å kvalifisere seg til OL. Der er det en 15 kilometer intervallstart som frister gutten fra Tydal. Han kunne derfor ikke være den sparringspartneren Martin var på utkikk etter. Det var akkurat her Team Koteng kom inn i bildet, de hadde allerede løperne og støtteapparatet på plass. Plutselig var lagene slått sammen og Team Koteng/Eidissen ble dannet.

Å vinne lagkonkurransen
Et uttalt mål for laget i debutsesongen er å vinne lagkonkurransen i Visma Ski Classics. Den ble vunnet av norske lag i de 10 første årene av cupen (9 ganger av brødrene Auklands lag, en gang av Team United Bakeries), men i fjor var det Team Ramudden som vant. Bygget rundt Lina Korsgren med sine to løytnanter, Ida Dahl og Jenny Larsson, var det ingen som kunne matche det svenske laget.

Lagkonkurransen i Visma Ski Classics er i grove trekk bygget opp ved å telle opp poengene til de to beste kvinnene og mennene på hvert lag i hvert renn. Problemet for Team Koteng/Eidissen er at de per i dag bare består av en kvinne, nemlig Astrid Øyre Slind. Hun er riktignok blant de aller beste, men de siste årene har vist at uten to gode jenter på start er det svært vanskelig å vinne lagkonkurransen.

Ut i fra det Langrenn.com forstår er det tenkt at tvillingsøsteren til Astrid, Silje Øyre Slind, skal utgjøre den andre halvdelen av jentelaget. Men her kommer problemet, Silje Øyre Slind har, som Niklas, et berettiget håp om å kunne kjempe om en OL-plass og vil i starten av sesongen gå all-in for å sikre seg en flybillett til Beijing i februar. Så for at drømmen til Martin og de andre på laget om å vinne lagkonkurransen i Visma Ski Classics skal gå i oppfyllelse, er det kanskje en fordel om Silje ikke går riktig så fort at hun kvalifiserer seg til OL. Alternativt, må de ut på jakt etter jenter som kan være interessert i å prøve seg i langløpssirkuset.

Prestisjen i å vinne lagkonkurransen i Visma Ski Classics har vært relativt liten. Det er ingen egen trøye til laget som leder sammenlagt, det er ikke mye fokus på den i media eller underveis i rennene og da Auklandbrødrenes lag vant konkurransen så mange år etter hverandre ble den mindre interessant. Men dette er i endring og for lagene som kjemper om seieren er det en viktig konkurranse. Det er stor prestisje å kunne kalle seg verdens beste langløpslag, både innad lagene, til potensielle sponsorer og i media. Det er også ca 300 000 kr i førstepremie, det er mye penger for alle langløpslagene.

Hvem er konkurrentene?
Til vinteren kan denne konkurransen bli veldig spennende. I fjor vant Team Ramudden lagkonkurransen foran Team Lager 157 Ski Team og Team Ragde Charge. Uten to jenter til start i stort sett alle rennene var både Team Ragde Charge og Team Koteng sjanseløse på de to svenske lagene. 

Før kommende vinter har Team Ragde Charge rustet opp og vil ha tre jenter i troppen (fire hvis du tar med Johaug som planlegger å gå Birken og Reistadløpet). Team Ramudden har fortsatt alle sine tre stjerner fra i fjor, i tillegg virker Max Novak og Johannes Eklöf å være i framgang. Lager 157 Ski Team har mistet mange løpere, men også hentet inn Hanna Falk og Thea Krokan Murud. I tillegg beholder de sin mannlige stjerne, Emil Persson.

Russian Winter Team med Ermil Vokuev og Maxim Vylegzhanin i spissen vil nok også kunne være med i kampen om podiet.

Det kommer ikke til å bli enkelt for Team Koteng/Eidissen og klare sitt uttalte mål om seier i lagkonkurransen på første forsøk.

 

Se også:

Terminlisten for alle rennene i vinterens Visma Ski Classics.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Foto: Det Svenske Skiforbundet

Fire løpere må bli hjemme fra svenskenes Val Senales-samling

Både Frida Karlsson og Calle Halfvarsson må stå over.

Det nye Visma Ski Classics Challenger-rennet Sovereign2Silverstar arrangeres i British Columbias største og mest snøsikre langrennsdestinasjon, og byr på to renn på to dager. Foto: Arrangøren

Nytt todagers challengersrenn: Sovereign 2 Silverstar

Bli med på Canadas første Visma Ski Classics event

Kari Øyre Slind under rulleskiøkta på Mallorca søndag formiddag. I november sikter hun mot comeback på Beitostølen. Foto: Privat

Kari Øyre Slind brakk begge beina i juli - sikter mot comeback på Beitostølen

Forteller om kampen for å komme tilbake fra skrekkulykken i sommer

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Norges Skiforbund har feid elefanten i rommet under teppet!

- Det beste nå er om toppene i skiforbundet viser selvinnsikt og trekker seg.

Annonse