Thomas Alsgaard Tor Arne Hetland Frode Estil O-B Hjelmeset

Språk English - Engelsk Språk Norsk - Norwegian

Hjem
<<
Nyheter
Historikk
Treningsdagboka
Livet Utenom
Meritter
Utstyr
Fakta
Bilder
Gjestebok


SKIPLUKKER'N SVARER| VIKTIG: Alle siste resultater mellom nyhet nr. 4 og 5
 


  2000-10-09
Hvordan det hele startet

En kort beskrivelse av meg selv og hvordan det startet:

"Jeg ble født i Lørenskog 10. januar 1972. Da jeg var ett år gammel flyttet familien til Enebakk.

For 3 år siden flyttet jeg til eget hus i Nannestad. Her har jeg unike treningsmuligheter i Romeriksåsen hele året.

Jeg har alltid likt å gå på ski og å ferdes i skog og mark. Oppveksten i Enebakk, med mange turer sammen med familie og venner året rundt har gitt meg ekte glede ved å gå på ski. Allerede som 3 åring deltok jeg i min første konkurranse.

Det var klubbmesterskap i Enebakk IF, og en måtte være 5 år eller eldre for å få delta. Etter å ha skreket i minst en time fikk jeg lov til å starte. Jeg fikk startnummer 9, og trodde at jeg måtte komme først i mål for å vinne. Det klarte jeg selvfølgelig ikke, så jeg ble meget skuffet og gråt da jeg gikk over målstreken. Men det viste seg at jeg likevel var raskest og vant 5 års klassen!"

Fra jeg var 3 år til jeg begynte å trene systematisk ved 9 års alderen, var min skierfaring basert på lek og moro. Jeg lekte mye, hele døgnet, særlig ute på ski og vinteren. Når jeg skulle spise måtte moren min bære meg inn på badet med skiene på bena. Der sto jeg og spiste til jeg ble båret ut i snøen igjen.

Det at jeg lekte mye på ski er en av mine største fordeler som skiløper i dag. Det lærte meg først og fremst ekte skiglede. I tillegg fikk jeg ski-følelsen inn med morsmelken, som i dag er helt avgjørende for teknikk og balanse.

I tillegg har min far lært meg å være tålmodig og heller trene mindre, men effektivt. Han har også lært meg hvor viktig det er å trene mye teknikk, spesielt i ung alder.

Som person er jeg rolig og avslappet. Urettferdighet gjør meg derimot opprørt. Jeg er målbevisst og pedantisk med det som er viktig, mens jeg bryr meg mindre om uvesentligheter. Trivsel betyr veldig mye for meg. Utenfor sesongen bruker jeg mye tid på jakt og fiske med  min faste turkamerat - hunden min Mira. Gitaren har også blitt min faste følgesvenn året rundt så sant det er praktisk mulig."2000-10-27

                    Historikk


Redaktør
Brynjar Skjærli
+47 41 64 26 10


Annonseansvarlig
Bernt Bjørnsgaard
+47 41 03 13 03


Webansvarlig
Trond Harald Sand
+47 97 19 23 83


Engelske sider
Fasterskier.com


Powered by
CustomPublish.com