---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Skandinavisk Cup på Sjusjøen. Her er det junior-herrene som går i mål i fredagens renn. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skandinavisk Cup på Sjusjøen. Her er det junior-herrene som går i mål i fredagens renn. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Hjertepasient på langrenn

- Vi var aldri så lite spent etter at vi hadde satt bilen på anvist plass og var på veg opp til langrennsarenaen på Sjusjøen sist helg, innleder Sigmund Hov Moen i sine refleksjoner over forrige ukes store begivenhet for langrennseliten.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Skandinavisk Cup er et stort skirenn; folk hadde kommet fra nabolandene for å måle krefter med våre løpere. Og vinneren av cupen får som kjent friplass i selveste verdenscupsirkuset året etter.

Kulissene var de best tenkelige, friskt vintervær med lett snø og minus 6-7 grader. En dag for utendørsidrett!

Og for en pasient; en velkommen avveksling fra sjukehus og legevisitter.

Og først som sist, det ble ei fin helg takket være alle dere som duellerte i skisporet eller som kom med godord til en sjukling, og ønska han velkommen tilbake til livet.

Men vi har vært tilstede på adskillig bedre organiserte skirenn. Hvor var publikumsteltet med den varme kaffen og de nystekte vaflene?

Arrangøren vil peke på kafeen nede ved campingplassen der rennkontoret lå. Jo, der solgte de mat og drikke, men det ble stusslig å sitte der uten noen som helst kontakt med rennet.

Hva om en hadde overført speakerlyden hit?

I en tid der folk har vært på månen hadde det vel også vært mulig å vise målpasserings-skjermbildet på speakersystemet?

Og hvor var lystavla oppe på stadion som kunne ha oppdatert både tilskuere og deltagere om stillingen i rennet?

For dyrt, vil arrangøren sikkert hevde? Men er det ikke slik at Sjusjøen skistadion faller sammen med en av de største matstasjonene i Birkebeinerrennet.

Det er et av arrangementene som innbringer bra med penger i kassen til arrangørene på trakten. En viss samkjøring når det gjelder «rennutstyr» hadde kanskje vært mulig?

Sjusjøtrakten er sentrumsområdet for norsk langrenn. Vi tror at vår naboer i øst drog heim uten å ha blitt imponert.

Vi syntes også at det tok urimelig lang tid før resultatlistene ble lagt ut på nettet etter fredagens og lørdagens renn.

Litt lenger sør i landet ble Konnerudrennet arrangert med 1200 deltagere. Resultatene fra dette rennet forelå langt tidligere på Langrenn.com enn resultatene fra Scandinavisk Cup. Vi tror ikke det skyldes sommel hos redaktør Nilsen i Langrenn.com.

Tilslutt – laglederne kom ut fra «captains meeting» lørdag kveld med rav ruskende gale startlister for fellesstarten søndag.

Diskusjonen om hvorvidt det tjener langrennsporten å arrangere fellesstart for klasser med ca 200 startende skal vi la ligge.

Det krever i alle fall at løypene legges slik at skarpe svinger unngås på de første kilometerne (ref Canmore).

Vi erindrer en slik start i en av juniorklassene på Natrudstilen for 5-6 år siden. Den gang havnet Røthe på Lillehammer sjukehus etter å ha forsøkt å kviste ei gran kun utstyrt med Fischer ski, Swix skistaver og langrennsdrakt.

Vi regner med at de høye herrer vil vurdere startprosedyrene som skal brukes i fremtida.

Men dere aktive langrennsløpere og støtteapparatet gjorde hva dere kunne denne helga og skapte idrett av høy klasse.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus