Christian Hoffmann

Christian Hoffmann Foto: Kjell-Erik Kristiansen

Hoffmann suspendert

Østerrikeren må svare for beskyldninger om eierskap i blodsentrifuge.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Den østerrikske langrennsløperen Christian Hoffmann ble torsdag suspendert av disiplinærkommisjonen i landets antidopingbyrå.

Han må svare for beskyldninger om at han var medeier i en blodsentrifuge for bruk ved bloddoping. En høring vil bli avholdt først 29. januar, og dermed er han uten sjanse til å kvalifisere seg for OL.

Hoffmann ble verdensmester i stafett i 1999 (slo Thomas Alsgaard i spurten) og fikk OL-gull på 30 kilometer fri teknikk tre år senere (overtok gullet da Johann Mühlegg ble dopingtatt). 35-åringen har siden mai vært i søkelyset til etterforskere som gransker mulige brudd på Østerrikes strenge antidopinglover.

– Jeg fikk ikke engang sjansen til å forklare meg eller legge fram bevis for min uskyld. Nå er vinteren min over. De har dratt ut dette så lenge som mulig, for å ødelegge min sjanse til å kvalifisere meg til OL, sa Hoffmann til nyhetsbyrået APA.

Han hadde allerede trukket seg fra Tour de Ski på grunn av sykdom.

(©NTB)
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut