-->
hofstad close (ad)_100x94

Hofstad og Aasen spares

Tore Ruud Hofstad og Geir Ludvig Aasen sparer krefter til verdenscupen i Ramsau. Det gjør at unge løpere som Eldar Rønning og Jan Egil Andresen får gå klassisk i Davos.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Ifølge landslagstrener Krister Sørgård har det vært i planene til Hofstad og stå over Davos-helgen i lang tid.

- Det er en plan vi la for lenge siden. Det er den samme grunnen til at han står over nå, som det var for at noen sto over Toblach. Vi kan ikke gape over for mye, og da kan ikke alle gå alt, sier Sørgård.

Dette er noe Hofstad selv også har sagt seg enig i. Han lader nå opp på hjemmebane til helgen i Ramsau, hvor 10 kilometer fri og dobbel jaktstart står på programmet. Det er øvelser som i utagangspunktet passer Hofstad bedre enn klassisk rennet i Davos. Selv om Norge nok kunne trengt Hofstad på en skøyteetappe i Davos.

Geir Ludvig Aasen gikk inn til en imponerende 24. plass på 3-mila i Toblach og viste både i Kuusamo med sin 40. plass og med 5. plassen under den nasjonale åpningen på Beitostølen at han også går fort i klassisk. Selv ville Aasen gå i Davos, men han er blitt sendt hjem for å lade opp til Ramsau.

-Aasen har gått veldig mange skirenn i det siste og vi har ikke tenkt å slite han helt ut før jul. De fleste vil jo gå skirenn, men det er litt av jobben vår å gjøre slike grep. Aasen har gått veldig mange bra renn i år og vi håper han får en fin treningsperiode nå, slik at han kan komme tilbake å gå like bra og kanskje enda bedre seinere, forklarer Sørgård.

Dette gir unge løpere som Eldar Rønning og Jan Egil Andresen sjansen i klassisk. Andresen er kjent for å være best i skøyting og gikk inn til en fin 21. plass under verdenscupen på Beitostølen. Nå får han testet ut klassiskformen mot de aller beste. Eldar Rønning gikk skøyting på nasjonal kvote på Beitostølen. Nå får talentet, som er en del av sprintlaget, sjansen i sin favorittstilart.

- Vi har sagt med de lagene vi tok ut i vår at vi har lagt oss på en yngrebølge. Da er det viktig at de får gå i verdenscupen. Det får de når de er kvalifisert, sier Sørgård, som er fornøyd med det han fikk se av Chris Jespersen og Svein Tore Sinnes i Toblach.

- Begge jobbet veldig bra. Sinnes gikk seg opp etter hvert og gikk et bra løp. Jespersen fikk seg nok en liten overraskelse, men det må man nesten regne med, sier Sørgård, som minner om at storløpere som Bjørn Dæhlie også startet med plasseringer nede på 60-tallet i verdenscupen.

Sørgård synes det er viktig at de unge får prøvd seg mot de beste, for å se hvor nivået ligger og få en føling med hvor fort det går.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut