Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
skjeldal_lite_100x111

Holder fast på tradisjonene

Min jul, Kristen Skjeldal:

Kristen Skjeldal trenger snø i jula, som han i år som alle andre år feirer på barndomshjemmet på Skjeldal.
Tips en venn  Skriv ut

Kristen Skjeldal sier at godt skiføre er den beste julepresangen han kan få.

- Det er en tradisjon å være på Skjeldal. Jeg kommer ikke på at jeg noen gang har feiret jul noen andre plasser. Bare jeg er der, så blir det jul, sier Kristen Skjeldal.

Han har ikke noen spesielle ting han bare må ha i jula, bortsett fra én ting.

- En jul uten snø er hardt. Det var det i fjor, og da husker jeg at jeg og broren min, Gudmund, løp rundt med skistaver. Det var stusselig, sier Bulken-løperen.

Julemiddagen består av pinnekjøtt, med alt tilbehør. I tilegg hjemmelaga korv. Første juledag er det hjortesteik som står på menyen, mens lutefisk blir servert andre juledag.

Trening må det selvsagt også bli tid til i jula.

- Det blir en del trening, men jeg prøver å tilpasse timeplanen litt, slik at jeg får være mest mulig sosial med de andre. Jeg prøver å få tid til en rolig ut stort sett hver dag. Det er ikke noe poeng å dundre på med intervaller. Det er viktig å la roen senke seg litt også. Flere av søsknene mine er hjemme, og jeg tror ikke at det ville blitt jul uten at kjernen er samlet, sier Skjeldal.

Noen spesielle julegaver hadde han ikke ønsket seg.

- Jeg har drevet med langrenn i mange år, og får egentlig julegaver hele året, i form av nytt utstyr man skal prøve. Jeg syntes at hele julebudskapet er fint med jula. Får jeg godt skiføre vil det være den beste presangen, sier Kristen Skjeldal til langrenn.com.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut