Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Marit Bjørgen hos Holmenkollen Treningslab: – Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer

– Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, sier Marit Bjørgen.

Tips en venn  Skriv ut

Et unikt treningstilbud for alle - Holmenkollen Treningslab i Norges nasjonalanlegg

Med Marit Bjørgen, Ragnar Bragvin Andresen, Joakim Levorsen og Sondre Sundby i spissen skal Holmenkollen Treningslab tilby et unikt tilbud rettet mot langrenn, løp og sykkel, for alle aldre og nivåer. Dette skal de gjøre gjennom flotte fasiliteter og et unikt trenerteam.

Holmenkollen Treningslab holder til i samme lokaler som Superski, og sammen skal de to utfylle hverandre for å tilby alt det mest nødvendige for skiglade brukere av Holmenkollen nasjonalanlegg. Superski er en spesialforretning, skiverksted og holder en rekke skiskoler.

Holmenkollen Treningslab blir de første og eneste i Oslo-området som tilbyr full oppfølging på rulleskimølle - og dette for alle.

Foreløpig tilbyr de en mølle for klassisk, staking, løp og sykkel, men om ikke lenge vil Holmenkollen Treningslab tilby en “stormølle” for skøyting og testing av Vo2-maks. I tillegg tilbyr “labben” et topp utstyrt styrkerom og ikke minst treningsøkter i Norges nasjonalanlegg, Holmenkollen. Dette gjøres i samarbeid med Skiforeningen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab med entreprenørene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab med skinavnene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby.

Marit Bjørgen er en av gründerne og vil selv bidra som trener for Holmenkollen Treningslab.

Blant annet vil det månedlig være en full dag hvor Marit har ansvaret for mølleøktene. Her er det førstemann til mølla. Første anledning for de som har lyst til å kjøre en økt med Marit blir torsdag 24.oktober. 

– Jeg er veldig stolt over å kunne være en del av dette prosjektet. Jeg gleder meg til å jobbe med barn og unge, og forhåpentligvis kunne dele litt kunnskap, samt inspirere de til å holde på med det de liker.  Samtidig tror jeg vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, da vi har et unikt tilbud når det kommer til trenere og fasiliteter, sier Marit Bjørgen.

Bakmann for Sundbys suksess i skiløypene
Holmenkollen Treningslab er stolte av å endelig kunne tilby trening på rulleskimølle for alle. Og med erfaringen til Sondre Sundby og Ragnar Bragvin Andresen vil de tilby topp oppfølging både under og etter øktene.

Sondre er en av de i Norge med mest erfaring med oppfølging på rulleskimølle av utøvere på øverste nivå. Han har vært fysisk trener for Martin Johnsrud Sundby siden 2012, og har hatt hovedansvar for styrke, hurtighet, teknikk og økter på rulleskimølle. I arbeidet på rulleskimøllen har han sammen med sin bror designet øktene som har vært med på å gjøre Martin til verdens beste skiløper.

Sondre har styrt øktene, og analysert og fulgt opp Martins teknikk siden 2013.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby.

– Det er vanvittig morsomt å endelig kunne dele litt av den kunnskapen og erfaringen jeg har med trening på rulleskimølle.

– Jeg har i flere år etterlyst muligheter for å kunne trene andre enn de på toppnivå på en slik mølle, og da er det helt fantastisk at vi endelig kan tilby dette i Holmenkollen Treningslab sine lokaler. Jeg gleder meg stort til å kunne hjelpe skiløpere på alle nivåer med å ta steg i idretten de brenner for.

– Det blir morsomt å dele tips og triks som jeg og Martin har benyttet oss av i treningsarbeidet både på rulleskimølle, i styrkerommet og på utendørsøkter - da jeg tror det kan hjelpe mange med å ta steg i riktig retning, sier Sondre Sundby.

Martin Johnsrud Sundby er ambassadør for Holmenkollen Treningslab, og kommer med følgende kommentar etter å ha utført sine første økter i labben:

– Et sted som har alt du trenger for å bli råere på ski til vinteren, både når det kommer til fasiliteter og kompetanse.

Fortsetter nedenfor bildet
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk.

Et sted for alle nivåer og alle aldre
– Utendørsforholdene i Holmenkollen har noe å tilby alle, og vi er heldige som har fått etablere oss i Skiforeningens bygg sentralt i anlegget.

– God stadionplass for lek og mestring, og et tilhørende løypenett som er kjent for å være blant de tøffeste i verdenscupen.

– Labben vil daglig trekke ut i anlegget for å gjennomføre økter med klubber og privatpersoner. Vi har kommet godt i gang med engasjement hos flere aldersklasser i TRY og Nesodden, og vi ønsker flere klubber velkommen, sier Ragnar Bragvin Andresen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter.

Et nettverk av trenere og idretter
Utover Marit, Sondre og Ragnar har labben flere spennende trenere med seg i staben.

Der i blant Sindre Buraas på løp, Fredrik Haraldseth på sykkel og Martine Ek Hagen, Karstein Johaug og Kari Sylten på ski.

Hjemmeside
For ytterligere informasjon besøk hjemmesiden til Holmenkollen Treningslab: www.hklab.no.

Sjekk også ut deres instagramprofil: hklabben. Der vil det komme masse tips og triks om trening, teknikk, innhold fra forskjellige uteøkter med mere.

Artikkelen er første gang publisert på Langrenn.com høsten 2019.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Ristomatti Hakola måtte bryte 15-kilometeren under verdenscupåpningen i Ruka på lørdag etter at han skadet seg i en utforkjøring. Foto: Thibaut/NordicFocus

Tryna i Ruka: – Hele sesongen kan være kjørt

Finsk OL-håp stygt skadet under verdenscupåpningen, frykter sesongen ryker

Håvard Moseby på vei mot andreplass under fredagens 15km fristil på Gålå. Foto: Synnøve Bruland

Ny oppvisning fra Håvard Moseby

Comeback-kanonen klinket til med andreplass i 15 kilometer fristil på Gålå.

Slik er stillingen i Norgescupen etter helgas tre renn på Gålå, som var første runde i årets Norgescup. Foto: Synnøve Bruland

Sammenlagtstillingen i Norgescupen

Slik er stillingen etter første runde i Norgescupen 2021/22

Pierre Mignerey (til venstre) måler temperaturen før herrenes jaktstart i Ruka, som endte i teknisk kaos, og Alexansder Bolshunov (til høyre) vant. Foto: Modica/Nordic Focus

Jaktstarten i Ruka: – Herregud, det her er ikke seriøst.

Teknisk trøbbel skapte kaos på herrenes jaktstart i Ruka

Thomas Helland Larsen vant Norgescupsprinten på Gålå på lørdag og sikret seg med det friplass til verdenscupen på Lillehammer neste helg. Foto: Synnøve Bruland

Klubbløperen fra Fossum parkerte de etablerte landslagssprinterne

La inn en høyrøstet søknad om mer enn friplass i verdenscupen på Lillehammer

Annonse