Hviler seg i form

Jannike Østby har slitt med å komme tilbake etter at hun ble syk og måtte på sykhus i høst. Nå har hun prøvd å ta seg helt fri i jula.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Østby er egentlig en meget treningsglad jente som er kjent for ikke å stå over en trening. De siste årene har hun vært blant de som har trent aller mest. Bækkelagsjenta har trent mer enn mange av guttene på sitt meste. Nå har hun tatt i bruk helt andre midler for å komme i form. Østby la inn seks dager helt uten trening etter Norgescupen på Lillehammer.

- Det er første gang jeg har gått så lenge uten å trene når jeg ikke har vært skadet eller syk. Jeg liker det egentlig ikke. Jeg vil helst trene å føle at jeg gjør en god jobb, forteller Østby.

Å legge treningen til siden en periode var Østbys siste forslag til å bli bedre. Tidligere har hun prøvd det meste.

- Jeg har prøvd å trene mye hardt og jeg har prøvd å trene mye mengde, men det har ikke virket, sier Østby.

Etter at hun hadde en meget dårlig dag under 15-kilometern på Lillehammer har hun derfor latt trening være trening.

- Det er sjelden jeg har vært så grinete som jeg var da, innrømmer Østby.

Etter hvileperioden fikk hun en liten opptur da kroppen lystret litt bedre under Åsenrennet andre juledag. En kunne tydelig se at det var godt for Østby med en litt mer positiv opplevelse. Nå satser hun på å trene en økt om dagen fremover mot Norgescupen på Geilo.

- Jeg har ikke satt meg noen mål i tiden fremover. Egentlig synes jeg at alt kommer for fort nå. Før sesongen var målet å få topp 10 plasseringer i verdenscupen, men det har jeg lagt helt til side nå, slår Østby fast.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut