-->
Paraglider. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.

Paraglider. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.

Hvilke er de beste vintersportsstedene i Norge?

Norge byr på en rekke vintersportssteder av høy, internasjonal klasse. De byr på perfekte forhold for både alpint, langrenn og annen vinteridrett. Skal du på skiferie, kan det være lurt å vurdere hjemlandet som destinasjon aller først.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norge byr på en rekke vintersportssteder av høy, internasjonal klasse. De byr på perfekte forhold for både alpint, langrenn og annen vinteridrett. Skal du på skiferie, kan det være lurt å vurdere hjemlandet som destinasjon aller først.

Beste vintersportssteder på Østlandet
På Østlandet, i dalene nord for Oslo, finnes et stort antall vintersportssteder. Både alpinanlegg og hyttebyer ligger naturskjønt til. Flere steder ligger i grei dagsturavstand fra hovedstaden.

Geilo er utvilsom et av skistedene i Norge som har sterkest merkenavn. Her finner du både alpinbakker av høy klasse, godt utvalg av uteliv og restauranter samt et flott nettverk av langrennsløyper. Geilo er et utrolig populært utfartssted. 

Kvitfjell har en høy stjerne internasjonalt. Det skyldes naturligvis at det var her øvelsene i utfor og super-g under OL på Lillehammer i 1994 ble gjennomført. Siden den gang har anlegget blitt oppgradert en rekke ganger. Det byr i dag et toppmoderne alpintilbud som ikke står noe tilbake for det man finner i Alpene.

Med kort vei til Lillehammer, hvor man finner kulturtilbud og overnattingstilbud, er dette er praktisk tilbud for skientusiaster fra hele landet.

På skiferie i Norge er det også tid til overs for innekos. Da kan det være morsomt å slappe av med spill på telefonen. Liker du å hygge deg med casino-spill, kan det være kjekt å bruke bonusfinner Norge for å lete frem passende kampanjer. På den måten finner du raskt frem til tilbudene som er relevante for deg.

Beste vintersportssteder i Vest
Også på Vestlandet finnes det flere flotte vintersportssteder. Ikke langt fra Bergen finner vi ett utmerket eksempel.

Voss har vært et populært skisportsted for bergensere i lange tider. Nå er tilbudet så godt utbygget at det også trekker folk fra resten av Norge. Foruten flere utmerkede skitrekk, byr Voss også på utsøkt off-pisteterreng. Alpinanlegget har tatt konsekvensene av det milde vestlandsklimaet og satset tungt på kunstsnø. Her skal ikke været komme i veien for kjøringen.

Strandafjellet ligger i Møre og Romsdal. Utsikten du nyter mens du står på ski her, er det vanskelig å overgå. Fra alpinanlegget har du utsikt over fantastisk fjordprakt. Bakkene er ikke blant de mest utfordrende for avanserte alpinister, men omgivelsene veier opp for det så det monner.

Løypene er allsidige, og det er mye å gjøre bortsett fra å kjøre alpint. Du kan selvsagt nyte godt av et bunnsolid utvalg av langrennsløyper også. 

Beste vintersportssteder i resten av Norge
Off piste skikjører. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.
Off piste skikjører. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.

Narvikfjellet er uten sidestykke det beste alpinanlegget Nord-Norge har å by på. Anlegget ligger like ved byen Narvik, hvor man finner både restauranter, uteliv og hoteller. Utsikten fra toppen av fjellet er spektakulært med nordnorsk naturprakt, fjord og fjell, så langt man kan se.

Narvik har søkt om å holde Alpin VM i 2027. Godtas søknaden kan vi nok se frem til stor utbygging av det som allerede er et standsmessig anlegg. Off-pisteterrenget er også veldig bra, men kanskje best egnet for viderekomne. Narvik ligger så langt nord at sesongen strekker seg til et godt stygge ut i mai, som jo selvsagt er et pluss for mange.

Oppdal har Trøndelags beste skianlegg. Ja, med hele 33 nedfarter og 16 heiser er det også helt i Norgestoppen. Det gjelder særlig for mangfold og variasjon. Det ærverdige turisthotellet er nyoppusset og veldig flott. Det finnes mange hytteanlegg i nærheten også. 

Q&A

1. Er alle norske vintersportssteder dyre?

Nei, hvis man bor enkelt i en nærliggende by trenger det slettes ikke være dyrt med norsk skiferie.

2. Hvor lang er den norske skisesongen?

Avhengig av klimaet, kan norske skisteder holde åpent til et stykke ute i mai.

3. Byr alle norske vintersportssteder på langrennsløyper?

Ja, langrenn er så populært at et godt tilbud er obligatorisk ved de beste norske vintersportssteder.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Finn Hågen Krogh. Foto: Thibaut/NordicFocus.

KROGHS RENNSTRATEGI: – Å kjøre noen slike vekkere gjør meg pigg til neste dag når jeg skal konkurrere

Røper inngående suksessdetaljer til Langrenn Pluss om timene før rennstart

Erik Valnes. Foto: Modica/NordicFocus.

ERIK VALNES – SPRINTKOMETEN 2020

– Det gikk jo bedre enn jeg hadde turt å forvente, sier han til Langrenn Pluss

Eirik Mysen: Foto: Jan Erik Bårnes.

VIL OPP ET HAKK: – Da tror jeg mer trening er det som skal til

– Jeg føler at jeg har ligget lenge sånn helt i toppen av tredje nivå

Sjur Røthe på landslagets trening i Holmenkollen sommeren 2020. Foto: Ingeborg Scheve.

RØTHE: – JEG LEGGER OPP TIL OVER 90 TIMER TRENING I JULI

Langrenn Pluss på landslagssamling: – Min måte å gå på nå er ikke den samme