kollen_glis

I dag braker det løs

I dag går den første etappen av Tour de Ski av stabelen i Nove Mesto. Åge Skinstad kan fortelle om en konkurranseklar norsk tropp.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Prologer i klassisk stil står på dagens program i Tour de Ski. Åtte konkurranser i løpet av ti dager innledes i Tsjekkiske Nove Mesto.

Alle mann friske
- Vi er på plass i Nove Mesto og alle de norske utøverne er friske og raske. I går testet vi ski og alt ser veldig bra ut før dagens renn, sier sportssjef Åge Skinstad til langrenn.com.

Damene skal gå 3,3 kilometer mens herrene skal gå 4,5 kilometer. Skinstad vil kalle det mer en sprint enn en distanse.

- Det er en vanskelig distanse og det blir viktig å ikke åpne for hardt. Det blir nesten som en sprint, bare dobbelt så lang, men tilsammen blir det jo kortere, forklarer Skinstad.

Stor optimisme
Han ser for seg at sammenlagtfavorittene vil vise seg frem allerede i morgen, men at det kanskje er en annen utøver som vil stå på toppen av pallen første dag av Tour de Ski.

- Vi har veldig mange gode løpere som kan hevde seg godt i prologen. Nesten alle er innenfor redgroup i klassisk sprint, sier sportssjefen.

Det er ventet et par minusgrader i Nove Mesto i morgen. Nesten hele løypa består av kunstsnø, da det meste av natursnøen som har kommet har blitt skrapet bort.

Damene er først ut i sporet med start kl.12.00, mens herrene starter kl.14.00.

Fullstendig startliste:
Startliste prolog Tour de Ski

Følg Tour de Ski live:
Følg Tour de Ski LIVE!* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut