Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Ida Ingemarsdotter på samling i Seiser Alm ved inngangen til 2013. Foto: Petter Soleng Skinstad/Langrenn.com.

Ida Ingemarsdotter på samling i Seiser Alm ved inngangen til 2013. Foto: Petter Soleng Skinstad/Langrenn.com.

Ida drømmer om VM-medalje

Ida Ingemarsdotter håper å ta sin første individuelle VM-medalje i Val di Fiemme. Langrenn.com tok en prat med den svenske sprintspesialisten i Seiser Alm.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Mens en rekke av konkurrentene kjempet om heder og ære Tour de Ski, traff Langrenn.com den svenske landslagsløperen Ida Ingemarsdotter i langt roligere omgivelser i italienske Seiser Alm.

På tur med langløpsvenninnen
Sammen med venninnen og langløpsspesialisten Jenny Hansson, tilbringer Ida årets første dager i Seiser Alm. Her er det rolig høydetrening som står i fokus, før turen går til Liberec og nye sprintkonkurranser kommende helg. At de to svenskene er på treningssamling sammen er langt fra tilfeldig.

- Ettersom jeg bor i Östersund og Jenny bor i Vålådalen, har vi trent en del sammen. Begge trener mye på overkroppen, og da kan vi gi hverandre god matching. Når jeg hørte at Jenny også skulle til høyden etter nyttår, passet det derfor helt perfekt å reise sammen, forteller 27-åringen.

Vålådalen og Östersund ligger for øvrig rundt 10 mil fra hverandre, og for en langløpsspesialist som Hansson er det ingen match.

VM er målet
Til tross for at Ingemarsdotter har fem pallplasseringer og to seiere i verdenscupen, har det aldri blitt noen individuell medalje i VM. Det foreløpige høydepunktet kom med gullet på lagsprinten i Holmenkollen, men nå drømmer hun om sin første individuelle VM-medalje.

- Det hadde vært ″skönt″ å få det til på sprinten i Val di Fiemme. Det er veldig mange sterke jenter i sprint om dagen, så det kommer til å bli tøft, forteller Åsarna-løperen.

I tillegg til det norske sprintlaget trekker Ingemarsdotter frem både Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk som de hardeste konkurrentene til VM-medaljene i den tøffe løypa.

Må kvalifisere seg først
Før Ingemarsdotter kan kjempe om VM-medaljer må hun kvalifisere seg først, og selv med en rekke sterke resultater de siste årene føler ikke sprinteren seg sikker på en plass på laget.

- Jeg føler meg ikke kvalifisert enda, og derfor blir konkurransene i Liberec viktige. Ikke minst blir det viktig å reise til VM med en god følelse. Jeg ønsker meg også en plass på laget til både sprintstafett og vanlig stafett. Siden det er mange svenske jenter som har gått fort i år må jeg vise meg frem.

For å stille godt forberedt til de tøffe løypene i Val di Fiemme har Ingemarsdotter trent litt ekstra i bratte motbakker, men først og fremst har hun jobbet med helheten.

- Det er tross alt et langt oppløp med staking etter alle bakkene, avslutter den svenske medaljekandidaten, og da spørs det om det blir svensk, polsk eller norsk først inn på oppløpet når sprinten i VM går av stabelen 21. februar.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Fra skiforbundets høstmøte i Oslo i helgen. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Kretsleder bekymret for omdømme

Ber langrennskomiteen vurdere å fremme mistillitsforslag mot skistyret

Alle tilreisende under OL i Beijing blir møtt av politi i verneutstyr når de ankommer Kina. Illustrasjonsfoto: Wikimedia

Slik blir koronareglene under OL i Beijing

Dette er tiltakene som venter utøvere, ledere, funksjonærer og media i OL

Annonse