www.langrenn.com

NYESTE RESULTATER

| | | | | | | | | |
---
HL-RENNET: Stafett: Jenter- Gutter| Alle Res| SKI TOUR: Totalt: Kvinner- Menn| Winner Day: Kvinner- Menn| 15/30 km: Kvinner- Menn| Alle Res| SMØRETIPS: Vasaloppet
Illustrasjonslogoer for noen spillselskaper.

Illustrasjonslogoer for noen spillselskaper.

Idretten selv i ferd med å knekke spillmonopolet

Kommentar

Det virker som spillmonopolet til Norsk Tipping er i ferd med å rakne. Ikke grunnet press fra utsiden, men i større grad som følge av at idretten selv nå ikke lenger er lojal overfor sin store og viktige støttespiller.

Tips en venn  Skriv ut
25.02.2016 - Langrenn.com

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det hadde blitt sendt reklame for utenlandske bettingselskaper uavhengig av hvem som produserte sendingene, sier Svein Graff til NRK.no.

Han er administrerende direktør i selskapet Ullevaal Media Center, et selskap som i følge deres egen nettside er eid av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF).

Bakgrunnen for at han er intervjuet av statskanalens nettside finner vi i NRK-oppslagets tittel.

"NFF-selskap lager sendinger med reklame for utenlandske spillselskaper".

Der forklarer NRK onsdag kveld at det i sendingen foran kampen mellom Sevilla og Molde ble sendt reklame for det utenlandske spillselskapet ComeOn.

- Samtidig som NFF er sterkt imot at utenlandske spillselskaper sender reklame på norske TV-skjermer, produserte deres eget selskap en sending hvor de visste at det ville bli sendt slik reklame, poengterer de.

For Norsk Tippings sjef, Torbjørn Almlid, er dette som ventet og naturlig nok ikke god latin.

- Jeg skulle absolutt sett for meg at Norges Fotballforbund gjennom sitt produkssjonsselskap ikke sendte den type reklame, lyder hans budskap til NRK.

Det er lett å forstå Almlids standpunkt.

For spillmonopolet er under press, et enormt press. Og enten man er tilhenger av et monopol som tilfører idretten kjærkomne ressurser, eller ei, så har det frem til nå vært slik at idrettsforbundene unisont har vernet om sin gullgruve, altså den delen av støtten det offentlige gir via Norsk Tipping.

Men gjennom Norges Fotballforbund og deres datter, Ullevaal Media Center, er det nå tilsynelatende en retningsendring på gang, fra innsiden av idretten.

Da tillater vi oss å spørre om den lojaliteten til spillmonpolet nettaviser som Langrenn.com har vist, i hvert fall gjennom de 6 årene jeg har sittet ved roret, men trolig også våre 9 foregående leveår forut for det igjen, har vært fullstendig bortkastet?

Rett skal være rett, vi har flørtet litt med noen av spillselskapene, gjennom å publisere noen få omtaler vedrørende odds foran store begivenheter.

Men basert på tilbakemeldinger fra flere av disse kunne Langrenn.com hatt en helt annen ressurssituasjon dersom vi hadde tatt inn markedsføring for deres tjenester som annonser på sidene vi driver.

Nettavisen Langrenn.com får nemlig jevnt og trutt henvendelser fra utenlandske spillaktører, hvor de ønsker å tilføre oss relativt sett betydelige ressurser i bytte mot verdifull synliggjøring på en av Norges største og mest populære rendyrkede nisjekanaler innen idretten.

Med 20.000 til 90.000 besøk på daglig basis er vårt publikum både interessant og relevant for de utenlandske spillselskapene.

Og ikke minst med tanke på at vi snakker om nasjonalidretten langrenn, blir dette ekstra aktuelt.

Løse beregninger viser at vi anslagsvis kunne styrket Langrenn.com med 300-500.000 kroner i året, noe som tilsier en omsetningsvekst på cirka 10 til 20 prosent per i dag, noe som igjen ville ført til at vi kunne utført enda mere og enda bedre arbeid i nettuniverset for idretten.

Men vi har av lojalitet til nettopp idretten og spillmonopolet takket nei til denne betydelige kaken.

Så kan man hevde at vi i følge norsk lov heller ikke har tillatelse til å vise reklame for utenlandske spillaktører. Der kan det kort formidles at vi har blitt presentert for konstruksjoner som visstnok skal gjør det mulig å vise spillreklame overfor et norsk publikum selv om vi har det lovverket vi har her til lands.

Langrenn.com har takket nei til slike løsninger. For oss er lojalitet til både idretten og landet vi bor i svært viktig, og vi ser det heller ikke som vår oppgave å stå i bresjen hva gjelder utfordring av spillmonopolet.

Men når vi nå erfarer at idretten selv vingler, og at en storaktør som Norges Fotballforbund er i ferd med å slå sprekker i den norske modellen, så er det jo egentlig rett og slett bare tullete av nisjekanaler som Langrenn.com å takke nei til viktige bidrag fra utenlandske spillaktører.

Og om så er tilfellet, at det altså er i ferd med å bli et frislipp, med idretten selv som pådriver, da vil det nok være andre aktører enn bare Fotballforbundet som også ønsker å manøvrere seg i posisjon for å spise av den store bettingkaken.

Uansett, Langrenn.com kommer inntil videre til å ligge fast på sin linje, det handler som nevnt om lojalitet, selv om det koster oss enormt i tapte inntekter hvert år, men samtidig er det nå ekstremt viktig at Idrettsforbundet sentralt, og gjerne også noen av de andre store særforbundene, kommer på banen og gir krystallklare signaler i forhold til om de mener det er greit at idretten selv leder an i nedbyggingen av spillmonopolet!

Skrevet av Geir Nilsen
Daglig leder og ansvarlig redaktør for nettavisen Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Johannes Lønnestad Flaaten og Ingerid Vadder. Foto: Privat.

LESERBREV: Historisk uttak setter Morgedal igjen på langrennskartet

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

LESERINNLEGG FRA LANGRENNSPAPPA OG LEGE: – Unødvendige og dyre legeattester / – Attesten bør avvikles

Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG - Utstyrsdebatt på ville veier: – Hvorfor går journalister stadig til stjernene på landslaget når temaer rundt barneidrett skal belyses?

Team Ragde Eiendom på vei mot raskeste tid blant herrene i lagtempoen under Pro Team Tempo i Livigno som åpnet Visma Ski Classics 2019-2020. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

LESERINNLEGG ETTER ANDERS AUKLAND-SITAT: – Da skulle liksom Dæhlie vært akterutseilt

Illustrasjonsbilde fra Rudskogen Grand Prix. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

ALLIANSELOPPET - JURYER OG FAIR PLAY - BLANT ANNET

Kommentar

Store bildet fra perioden med muskelbygging, festing og misbruk. Innfeldt nede til høyre fra da det nå i 2019 ble seier i turrennet Vindfjelløpet, øverst til venstre har vi hans startnummer fra Vasaloppet sist vinter. Foto: Privat.

TOTAL HELOMVENDING: Fra solid NM-innsats på ski til massiv muskelbygging, festing og misbruk – Fant fram skiene etter 14 år – Sikter nå mot sterk plassering i Vasan

Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

LESERBREV: – Til deg som enda mener at noen forsvarer juks!

Fra en tidligere utgave av Birken. Foto: Birken AS.

LESERBREV - Åpent brev til Birken: – Det er tre ting jeg vil konsentrere meg om

Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

LESERBREV - Fluorforbud på ville veier: – Det er ikke seriøst å forby et grunnstoff (fluor), som finnes naturlig i miljøet, på skiene til norske unger

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

LESERBREV - Undersøkelse om fluorforbudet: – 8 % sier selv de vil bryte reglementet

Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

LESERBREV - Fluorjukset er en BLØFF: – Kastet bort 70.000 kroner på en test som ikke fungerer

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

LESERBREV - Fluorsaken: – Skiforeldre hengt ut som juksemakere og idioter – Norges Skiforbund bør legge seg langflate og be om unnskyldning

Er pengejaget i toppidretten så stort at tiden er inne for at den skiller lag med grasrotas barne- og breddeidrett? Illustrasjonsfoto: Creative Commons/Pixabay.com.

Leserinnlegg Kristoffersen-saken: – Toppidrettsutøverne vil føle seg verdsatt selv om lønna nok ikke blir så stor, men de bør i alle fall få en slags borgerlønn

Leserinnlegget mener at tidenes største langrennsløpere er å finne blant disse.

Leserinnlegg: Langrennsnerding i VM-bakrus – Tidenes største løpere

Odd-Bjørn Hjelmeset på Bendit Ungdommens Holmenkollrenn et tidligere år. Foto: Rasmus Kongsøre.

Svar fra Norges Skiforbund vedrørende tidtaking og resultatlister

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Har noen spurt ungene – Har noen gjort det?

Kommentar

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Kommentar: Vite alt, om alle, alltid – Skal vi kreve det?

Preparering og behandling av skiløpere

Torbjørn Hundere. Foto: Privat.

Svarer «anonym skipappa»: – Alle skifolk har et ansvar

Petter Northug med medaljer fra VM Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Leserbrev: Tusen hjertelig takk, Petter Northug!

Illustrasjonsbilde med et utvalg klister fra ulike merker. Bilder fra leverandørene. Grafikk: Langrenn.com.

Anonym skipappa i leserbrev: – Samlet kostnad: 10.700,-

Se hele nyhetsarkivet