Iivo Niskanen. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Iivo Niskanen. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Iivo Niskanen kåret til Årets idrettsutøver i Finland

Iivo Niskanen stakk av med den gjeveste prisen på idrettsgallaen i Finland torsdag kveld.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Iivo Niskanen er Årets idrettsutøver 2017 i Finland og ble hedret på idrettsgallaen torsdag kveld. Det melder KestavyysUrheilu.fi.

Det er sportsjournalistene som står for denne kåringen, og de hadde 26-åringen på en klar førsteplass foran en tennisspiller og en basketballspiller.

Niskanen ble verdensmester på 15 km klassisk i Lahti og tok bronse på lagsprinten i samme mesterskap.

Det er andre gang Iivo Niskanen blir hedret med denne tittelen. Også i 2014 kom han på førsteplass, da sammen med Sami Jauhojärvi etter OL-gull i lagsprint.

I sin takketale uttalte prisvinneren at det kjentes enda bedre å vinne enn første gang, ikke fordi han nå var alene om førsteplassen, men fordi det var godt å komme tilbake etter et par mellomsesonger og ta karrierens kanskje viktigste seier.

- Jeg hadde i flere år drømt om at jeg den 1. mars 2017 kunne vinne den klassiske 15-kilometeren i VM og gi ski-Finland gleden tilbake, sa Niskanen i følge Ilta-Sanomat.

På topp 10-listen kom også Krista Pärmäkoski (4). Kaisa Mäkäräinen (7) og Matti Heikkinen (9). Helena Takalo (OL-gull på 5 km i 1976, VM-gull på samme distanse 1978) fikk plass i finsk idretts Hall of Fame.

Olli Ohtonen ble kåret til Årets trener. Han er trener for det finske sprintlandslaget, og samtidig Iivo Niskanens personlige trener.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut