RESULTATER: Svensk Mesterskap: Søndag - 30/50 km: Kvinner- Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Iivo Niskanen. Foto: Modica/NordicFocus.

Iivo Niskanen. Foto: Modica/NordicFocus.

IIVO NISKANEN SLO NR. TO MED 6 (seks!) MINUTTER – 42-ÅRING TOK GULLET BLANT DAMENE

30 OG 50 KILOMETER

Norsk idrett er nedstengt, myndighetspersoner har bestemt at slik skal det være, men i våre naboland er det rock'n'roll.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Norsk idrett er nedstengt, myndighetspersoner har bestemt at slik skal det være, men i våre naboland er det rock'n'roll. Som Langrenn.com har vist gjennom mange oppslag gjennom hele helgen har det blitt gått skirenn i massevis i våre naboland Finland, Russland og Sverige.

I Finland i dag, søndag, var det for eksempel 101 påmeldte damer og 166 påmeldte menn til 30 og 50 km under det finske mesterskapet i Saukkovaara.

Det var intervallstart og det ble gått i fri teknikk. Dette var noe som passet Riita-Liisa Roponen og Iivo Niskanen som hånd i hanske.

VM-GULL I 2007

La oss ta damene først. Der finner vi 42-årige Riita-Liisa Roponen helt øverst i den fyldige resultatlista. Helt tilbake i 2007 var hun med på to VM-gull under mesterskapet i Japan og Sapporo, på lagsprinten og stafetten.

14 år senere, for noen få uker siden, innkasserte Riita-Liisa og hennes landsvenninner stafettbronse under Oberstdorf-VM.

I dag viste hun at formen fortsatt er god gjennom å vinne 3-mila med 30 sekunder tilgode på nummer to, Anne Kyllönen og nesten minuttet foran Krista Pärmäkoski. Vinnertiden var på 82 minutter og 32 sekunder.

NISKANEN I SÆRKLASSE

Blant gutta var det som nevnt 166 påmeldte utøvere. En av disse som ikke trenger nærmere presentasjon er Iivo Niskanen. Han har gjennom mange år vært fast inventar helt i verdenstoppen og det kan ikke ha vært noe dårlig løp akkurat det han leverte i dag heller.

For han kapret FM-gullet på 5-mila med nesten 6 hele minutter tilgode på toeren Kari Varis etter å ha blitt klokket inn på 2 timer, 6 minutter og 53 sekunder.

Fra Varis til tredjemann, Joel Ikonen, gikk det tett på 2 nye minutter.

FINSK MESTERSKAP

28. mars 2021

Saukkovaara - Finland

Arrangementstype: Langrenn

---

KVINNER - 30 KM - INTERVALLSTART - FRI

1. Riitta-Liisa Roponen 1:22:32.9

2. Anne Kyllönen 1:23:02.8

3. Krista Pärmäkoski 1:23:27.0

MENN - 50 KM - INTERVALLSTART - FRI

1. Iivo Niskanen 2:06:53.0

2. Kari Varis 2:12:32.6

3. Joel Ikonen 2:14:29.1

KOMPLETTE RESULTATER

* Kvinner

* Menn


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse