---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ikke reis til fjells for å gå i kø

Kommentar

Ikke la dere lure av eliteløperne. Fremfor å reise til fjells for å gå i kø, er det for barn, ungdom og mosjonister mye bedre å bli hjemme og trene gode barmarksøkter.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kommentar

Ikke misforstå. Det er lite som er så gledelig som sesongens første snøfall, enten det kommer fra himmelen eller snøkanoner.

For eliteløperne starter jakten på snø samtidig som de første minusgradene melder sin adkomst, og frem til sesongstarten i november prøver de beste å legge ned flest mulig timer på ski.

Spør du imidlertid dagens landslagsløpere hvilke økter som er nøkkelen til suksess, vil ingen av dem trekke frem treningsturene i korte løyper, dårlige forhold og surt høstvær.

Ikke stå stille
Velger man imidlertid å reise til fjells, til tross for at man som barn, ungdom eller mosjonist ikke har et eneste viktig skirenn på denne siden av nyttår, er det en forutsetning at man faktisk bruker skiløypene til trening.

Tar man en titt langs løypene på denne tiden av året, enten det er på norsk kunstsnø, i Torsby eller til og med i Mellom-Europa, ser man horder av nordmenn, med toppmoderne skiutstyr, som stort sett står på stedet hvil.

At nordmenn har råd til ta seg fri og bruke tusenvis av kroner på å finne skiløyper sier mye om hvor godt man har det i Norge.

At man i tillegg velger å bruke denne tiden på å stå stille, forteller kanskje at vi har det litt for godt.

Tren gode barmarksøkter
Eliten er de eneste som trenger å gå på ski i oktober og november, og de er også de eneste som har et apparat rundt seg som betaler for moroa.

For alle andre kommer sesongens viktigste, og kanskje eneste konkurranser i februar og mars, og da vil treningsutbyttet være langt større av å trene gode barmarksøkter på hjemmebane.

Barn, ungdom, yngre juniorløpere og mosjonister bør ha fokus på det som skjer etter nyttår, og bør la langrenn være den vinteridretten den er.

Bruk fjellet på våren
I slutten av oktober og gjennom hele november kryr det av snøkåte nordmenn i trange kunstsnøløyper rundt om i den norske fjellheimen.

Skrur man imidlertid tiden frem til mars og april, da det virkelig er fint i fjellet, er det knapt ingen å se. Turgåerne er der riktignok, men ungdomsløperen, junioren og mosjonister er ikke å finne.

I mars og april byr det norske fjellet ofte på nydelig vær, milevis med fantastiske skiløyper og rå natur.

Det er mulig dette ikke lokker like mye som tåkelagte køturer med hodelykt, i 600 meter lange kunstsnøløyper som kryr av både småunger og småstein.

Anbefalingen er i hvert fall å nyte både høstens barmarksforhold og vinterens skiforhold da de er på sitt beste.

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.

---

Hva tenker Langrenn.com's lesere om dette - Er det aspekter ved høstsamlinger på kunstsnø og/eller tidlig snø i skitunneler og på fjellet Skinstad ikke vektlegger tungt nok?


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus