OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM

Ilia Chernousov: - Har alltid sett opp til Norge

Fyldig video-intervju om trening

Med norsk trener håper Ilia Chernousov å ta det aller siste steget mot verdenstoppen. Forrige uke markerte OL-medaljøren seg i teten under Toppidrettsveka, men i Falun blir han ifølge han selv enda tøffere å slå. Helt til topps håper han å komme ved hjelp av en treningskultur han lenge har sett opp til.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Etter flere år på privat lag sammen med Aleksander Legkov valgte Ilia Chernousov i år å gå sin egen veg.

Mannen som står med en verdenscupseier fra Rybinsk i 2011 hentet inn Vegard Bitnes fra Meråker som sin nye private trener og har fått sin faste base i St. Moritz i Sveits.

Chernousov ønsket nye impulser og muligheten til å styre sin egen hverdag i større grad.

I tillegg forteller han til Langrenn.com at han alltid har sett opp til Norge som skinasjon og var nysgjerrig på den norske treningskulturen.

Forrige uke kom han til Norge og Toppidrettsveka som det eneste store utenlandske navnet og fikk hard konkurranse fra norgeseliten.

Russeren som tok OL-bronse på femmila i vinter preget ikke de tre første løpene i stor grad, men da sirkuset var kommet til Orkdal og Knyken skisenter stod 28-åringen fram.

På den siste runden av skiatlon-etappen satte Chernousov inn en langspurt og fikk fort en god luke til tetgruppa som bestod av Chris Jespersen, Øystein Pettersen, Simen Østensen, Eldar Rønning og Petter Northug.

I kjent stil klarte imidlertid Northug å svare på rykket og kontret seieren i land i den siste bakken.

Etter den avsluttende klassiske jaktstarten i Trondheim ble det til slutt en 9. plass sammenlagt for russeren etter 5. plass i Kristiansund, 16. plass i motbakkeløpet Fonna Opp, 36. plass på sprinten i Aure og 2. plassen i Knyken.

Selv var han godt fornøyd med utbyttet av konkurransene da Langrenn.com fikk en prat med han etter pallplassen i Orkdal.

I videointervjuet nedenfor forteller skistjerna som nylig giftet seg med skiskytter Selina Gasparin, om forskjellene på den norske og russiske treningskulturen, hvordan det var å bli slått av Therese Johaug i motbakkeløpet og om målene og ambisjonene foran en ny mesterskapssesong.


Film fra YouTube-kanalen LangrennsTV. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.

Video-intervju med Chernousov sin trener
Se hvordan Vegard Bitnes fra Meråker beskriver sin nye elev, Ilia Chernousov, og hvordan han som trener skal ta han til det øverste nivå i verden.


Film fra YouTube-kanalen LangrennsTV. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.

Se også
Nordmann er Ilia Chernousovs trenar (eget intervju fra tidligere i sommer).


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse