Norges gull-gutter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre i etappe-rekkefølge: Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug jr. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Slik endte ski-VM 2013 i Val di Fiemme

Dette er alle medaljevinnere i forrige VM på ski. Det var i 2013 i Val di Fiemme. Som man ser, mye edelt metall i retning Norge. Onsdag denne uka innledes Falun-VM 2015.

Les saken
Petter Eliassen, Anders Södergren og Kristian Tettli Rennemo fører an i feltet undet 5-mila i Holmenkollen 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Startlister Falun søndag

Verdenscup Falun

Minitouren i Sverige i forbindelse med verdenscupfinalen avslutter i Falun søndag med jaktstarter over 10 og 15 kilometer i fri teknikk. 50 damer og 51 menn er i startlistene som du finner på neste side.
Les mer...
Tord Asle Gjerdalen ute på VM-løpet som endte med 6. plass på 50 km fellesstart i klassisk stil i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startlister Falun lørdag

Verdenscup Falun

Minitouren i Sverige i forbindelse med verdenscupfinalen fortsetter i Falun lørdag med fellesstarter over 10 og 15 kilometer. 51 damer og 52 menn er i startlistene som du finner på neste side.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby vant verdenscupåpningen i Gällivare før jul. Nå har han igjen muligheten til å hevde seg på svensk jord. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startlister Falun fredag

Verdenscup Falun

Fredag ettermiddag innledes de 3 finale-etappene i verdenscupen i Falun med prologer over 2,5 og 3,75 kilometer. 52 damer og 53 menn er i startlistene som du finner på neste side.
Les mer...
John Kristian Dahl på verdenscupsprinten i Stockholm 2011. Dahl er ikke selv blant de kvalifiserte til rennet, men bildet er så bra at det tåler godt å bli gjenbrukt allikevel. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startlister Stockholm onsdag

Verdenscup Stockholm

54 kvinner og like mange menn stiller til start i sprint-prologen i Stockholm fra klokka 14 onsdag. Deres mål er å kapre en plass i kvartfinalene i Slottssprinten senere i dag. Her følger startlistene.
Les mer...
Eirik Brandsdal avrunder en meget sterk dag under verdenscupsprinten i Drammen 2012 med å vinne finalen i overlegen stil. Nærmeste forfølgere var Len Valjas og Pål Golberg. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Startlister Drammen onsdag

Verdenscup Drammen

Da er lagledermøtet i Drammen gjennomført og startlistene for prologen som starter onsdag kl. 14:15 sluppet. Vi ser at det er 64 kvinner og 76 herrer som skal ut og kjempe om plasser i kvartfinalene. Startlistene i sin helhet på neste side.
Les mer...
Jason Lamy Chappuis. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Salomon med GULL-fangst i VM

VM 2013 Val di Fiemme

- Salomon bekrefter sin målsetting om å utvikle S-LAB produkter for de beste langrennsløperne i verden. Resultatlisten etter VM i Val di Fiemme taler sitt tydelige språk, understreker Bård Bakke i Amers Sports til Langrenn.com.
Les mer...
Justyna Kowalczyk har føringen på 30 km fellesstart i Holmenkollen 2012. Bak til venstre i bildet følger Marit Bjørgen og deretter Therese Johaug. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Startlister Lahti søndag

Verdenscup Lahti

Søndag fortsetter verdenscupen med 10 og 15 km individuelt i klassisk stil i finske Lahti. 70 kvinner og 84 menn er oppført i startlistene. Sist startenede er russeren Alexander Legkov og polske Justyna Kowalczyk.
Les mer...
Illustrasjonsbilde fra sprinten under NM på Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startlister Lahti lørdag

Verdenscup Lahti

75 damer og 88 menn står oppført i startlistene for verdenscupsprinten i fri teknikk i Lahti lørdag formiddag. På neste side vises samtlige navn.
Les mer...
 
vm_triac_01

Swix Triac 2.0® ga GULL-jubel

VM 2013 Val di Fiemme

I midten av februar lanserte de sin nye skistav Swix Triac 2.0® via Langrenn.com. Fra lansering og frem til første mesterskapsgull var i boks tok det ikke mange dagene. Og gull-fangsten bare fortsatte og fortsatte.
Les mer...
01

Fischer er kongen på haugen

VM i Skiskyting Nove Mesto og VM på Ski Val di Fiemme 2013

Fra et par av Langrenn.com's kontakter i Fischer-systemet har vi fått tilsendt plansjer som viser skifabrikantenes medaljefangster under VM i Nove Mesto (skiskyting) og i Val di Fiemme. Fischer har ekstra god grunn til å være fornøyd, de troner nemlig helt på topp.
Les mer...
 
33

Moro-Video går Ski-Verden rundt

VM 2013 Val di Fiemme

I en film hvor blant andre Maiken Caspersen Falla er med får vi møte Wally the Wombat på VM i Val di Fiemme. Om noen synes det blir for mye kos, anbefales det i det minste å ta med sekvensen fra 3 minutter og 27 sekunder ut i filmen.
Les mer...
Marit Bjørgen med VM-gullet på sprinten under mesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Bjørgens VM-jakke gir skidag for barn

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen har bestemt at hun vil gi bort sin jakke fra seieren på 15 kilometeren i VM i Val di Fiemme til Skiforeningen. Denne uka går jakka under auksjonshammeren!
Les mer...
 
Johan Olsson med gull-medaljen som for all fremtid beviser at han ble verdensmester på 5-mila i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Gull-Olsson holdt lyskeskade hemmelig

VM 2013 Val di Fiemme

En betennelse i lysken holdt på å knuse gullhåpet for femmilskjempen Johan Olsson.
Les mer...
Eldar Rønning på vei mot det som endte med en hederlig 5. plass på 50 km fellesstart i klassisk stil i Val di Fiemme 2013. Like bak ser vi Petter Eliassen med startnr. 24. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Rønning deppet etter 5. plass

VM 2013 Val di Fiemme

Eldar Rønning hadde håpet på mer enn 5. plass under søndagens VM-femmil.
Les mer...
 
Petter Northug fikk ikke selv full klaff på 5-mila under VM i Val di Fiemme 2013 og måtte ta til takke med 21. plass. Samtidig roser han vinneren Johan Olsson. Foto: Laiho/NordicFocus.

Unnet Olsson og Sverige gullet

VM 2013 Val di Fiemme

De fleste var mektig imponert over gulløpet til Johan Olsson og unnet svenskene gullet, dette gjelder også langrennskongen Petter Northug jr.
Les mer...
5-mila under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

- VM eller NM?

VM 2013 Val di Fiemme

FIS-president Gianfranco Kasper er urolig over Norges storsuksess i ski-VM. Han er redd interessen vil falle om ikke andre nasjoner skjerper seg og tar etter den norske modellen.
Les mer...
 
Marit Bjørgen med sine 5 VM-medaljer fra mesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Ingen matchet Marit Bjørgen

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen sto igjen som ski-VM's store gigant og var også denne gangen en GULL-grossist i særklasse.
Les mer...
Illustrasjonsbilde: Foto: Laiho/NordicFocus.

Mesterstykke reddet Sverige

VM 2013 Val di Fiemme

Johan Olsson sendte Sverige til himmels i VM-avslutningen. Hans monsterløp til gull på 50-kilometeren får prisen som mesterskapets prestasjon.
Les mer...
 
Norges gull-gutter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre i etappe-rekkefølge: Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug jr. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Medaljefangsten landet på 8 VM-GULL

VM 2013 Val di Fiemme

8 GULL, 5 SØLV og 6 BRONSE - totalt 19 medaljer, gjør Norge til soleklart beste nasjon under VM i Val di Fiemme, som hadde sin siste dag søndag. 14 land reiser hjem fra Italia med edelt metall i bagasjen. Arrangørlandet fikk ingen medaljer.
Les mer...
Johan Olsson med gull-medaljen som for all fremtid beviser at han ble verdensmester på 5-mila i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Johan Olsson imponerte på 5-mila

VM 2013 Val di Fiemme

Det ble for en gang skyld ingen norske medaljer da VM i Val di Fiemme avrundet med 50 kilometer søndag. Men svenske Johan Olsson gikk i tet i nesten 4 mil. Beste nordmenn finner vi på 5. og 6. plass.
Les mer...
 
Petter Northug med medaljefangsten i forkant av den avsluttende 5-mila under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Northug vinner også 5-mila

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Vi tror en Petter Northug i toppform vinner femmila og blir VM-kongen.
Les mer...
Petter Eliassen er en av 5 nordmenn som skal i aksjon på 5-mila søndag. Foto: Laiho/NordicFocus.

Startliste VM 50 km søndag

VM 2013 Val di Fiemme

Søndag avrundes et innholdsrikt og for den norske troppen GULL-belagt VM med øvelsen hvor mus blir til menn. Vi snakker om 5-mila. Startlista inneholder 73 navn.
Les mer...
 
Marit Bjørgen spurter inn til VM-gull på 30 km fellesstart i klassisk stil i VM i Val di Fiemme 2013. Bak følger Justyna Kowalczyk til 2. plass og så Therese Johaug som nr. 3. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

MARIT BJØRGEN VANT 3-MILA

VM 2013 Val di Fiemme

NÅ MED RESULTATER: Etter å ha hektet av seg Therese Johaug i siste bakken ble det et oppgjør mellom Marit Bjørgen og Justyna Kowlaczyk inn på oppløpet, men der var Marit suveren og kapret et klart VM-gull på 30 km lørdag.
Les mer...
Egil Kristiansen. Foto: Erik Borg.

Gulltrener Kristiansen vil forlenge

VM 2013 Val di Fiemme

Kontrakten til Egil Kristiansen går ut etter OL i Sotsji, men landslagstreneren i kvinnelangrenn er interessert i å forlenge den med ett år. – Etter VM i Liberec er det gått bedre år for år, sier Kristiansen.
Les mer...
 
Justyna Kowalczyk var uheldig og falt i sprintfinalen under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Kowalzcyk får sin revansje

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Justyna Kowalczyk har hatt et svakt VM så langt, men i morgen tror vi hun får sin revansje.
Les mer...
Marit Bjørgen suser inn til gullmedalje på skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Startliste VM 30 km lørdag

Bjørgen, Johaug eller kanskje Kowalczyk øverst på pallen - det er det store spørsmålet før lørdagens fellesstart over 30 km i klassisk stil. Eller kanskje Heidi Weng slår dem alle! Uansett, her er startlista med de 45 navnene.
Les mer...
 
Norges gull-gutter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre: Sjur Røthe (3. etp.), Petter Northug jr. (4), Eldar Rønning (2) og Tord Asle Gjerdalen (1). Foto: Laiho/NordicFocus.

VM-GULL til NORGE!

VM 2013 Val di Fiemme

Sverige prøvde seg, men Petter Northug jr. viste hvem som er sjefen da han ordnet stafett-gull til Norge under VM i Val di Fiemme fredag.
Les mer...
Norges gull-jenter på VM-stafetten i Val di Fiemme. I etapperekkefølge fra venstre: Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Foto: Laiho/NordicFocus.

Norge uten fullt lag på 3-mila

VM 2013 Val di Fiemme

Norge kan stille med fem løpere på tremila for kvinner i ski-VM, men kun Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira går lørdagens renn.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby på vei mot sølv under 30 km skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Johnsrud Sundby reiser hjem

VM 2013 Val di Fiemme

Sykdom har ødelagt siste del av ski-VM for Martin Johnsrud Sundby. Han reiser hjem fra Val di Fiemme fredag.
Les mer...
Thomas Alsgaard (til venstre) og Jörgen Brink fra Team United Bakeries smiler etter å ha fått ABAX med på laget.  Foto: ABAX/Team United Bakeries.

Alsgaard og Brink i det store stafettøyeblikket

VM 2013 Val di Fiemme

- Jeg ville vente med å rykke til han hadde fått sin siste sekundering. Da ville jeg raskt få noen sekunder uten at han visste det, forklarer Thomas Alsgaard om stafetten "alle husker".
Les mer...
 
Det ble norsk seier i herrestafetten i verdenscupen i Gällivare allerede i starten av denne sesongen. Fra venstre i etapperekkefølge: Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Northug jr. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Stafett-gutta i VM gjør som jentene

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Neste distanse er herrenes stafett, og vi tror gutta følger opp jentenes gulløp.
Les mer...
Tord Asle Gjerdalen med sin bronsemedalje etter 15 km fristil under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Lagoppstillinger VM Stafett Fredag

VM 2013 Val di Fiemme

18 nasjoner mønstrer lag i fredagens VM-stafett for menn i Val di Fiemme. Hvilke land dette er og deres lagoppstillinger vises på neste side.
Les mer...
 
Tarjei Bø under VM i Khanty-Mansiysk 2011. Foto: Miko/NordicFocus.

Vinner av drømmedag med Odlo i Holmenkollen er kåret

VM-Quiz med Odlo

- Vinn klær for 3000 kroner og drømmedag i Holmenkollen, lød overskriften i et VM-Quiz fra Odlo her på Langrenn.com.
Les mer...
Norges gullgutter under VM i Oslo 2011. Fra venstre: Tord Asle Gjerdalen, Petter Northug, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Laiho/NordicFocus.

Slik går Norge VM-stafetten

VM 2013 Val di Fiemme

Fredag er det herrenes tur til å gjøre unna sin VM-stafett i Val di Fiemme. Den norske lagoppstillingen er nå klar.
Les mer...
 
Norges gull-jenter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre: Marit Bjørgen (4. etp.), Kristin Størmer Steira (3), Heidi Weng (1) og Therese Johaug (2). Foto: Laiho/NordicFocus.

Tidenes 300. norske VM-medalje

VM 2013 Val di Fiemme

Norges langrennsjenter rundet 300 norske medaljer fra ski-VM gjennom tidene med stafettgullet torsdag.
Les mer...
Norges gull-jenter på VM-stafetten i Val di Fiemme. I etapperekkefølge fra venstre: Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Foto: Laiho/NordicFocus.

VM-GULL til NORGE!

VM 2013 Val di Fiemme

NÅ MED RESULTATER: Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen ledet fra start til mål og tok en suveren seier i VM-stafetten i Val di Fiemme torsdag.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby på Sognefjellshytta. Foto: Erik Borg.

Johnsrud Sundby ikke i VM-stafetten

VM 2013 Val di Fiemme

Martin Johnsrud Sundby går ikke på det norske laget på herrestafetten i ski-VM fredag. Det sa Petter Northug til svenske journalister torsdag.
Les mer...
Eldar Rønning og Dario Cologna spurter om seieren på 50 km i Holmenkollen 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Slik har det gått på 3- og 5-mila

VM 2013 Val di Fiemme

Historiske resultater er alltid moro å titte på. Nettstedet WorldofXC.com har i så måte laget noen interessante oversikter i forbindelse med det pågående VM.
Les mer...
 
Norges gulljenter fra VM i Oslo 2011. Fra venstre: Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud, Theres Johaug og Marit Bjørgen. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Det blir norsk stafettgull

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. I morgen skal de norske jentene forsvare landets ære, og ikke uventet tror Langrenn.com på norsk gull.
Les mer...
Heidi Weng åpner stafetten for Norge. Her er hun med sin bronsemedalje etter 15 km skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Lagoppstillinger VM Stafett Torsdag

VM 2013 Val di Fiemme

16 nasjoner mønstrer lag i torsdagens VM-stafett for kvinner i Val di Fiemme. Hvilke land dette er og deres lagoppstillinger vises på neste side.
Les mer...
 
Petter Northug jr. juber etter å ha vunnet 15 km fristil med individuell start under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

- En av de største dagene i mitt liv

VM 2013 Val di Fiemme

Petter Northug tok sitt første gull i årets ski-VM da han vant 15 km fri teknikk i Val di Fiemme onsdag. Tord Asle Gjerdalen sikret bronsen.
Les mer...
Seierspallen på 15 km under VM i Val di Fiemme 2013. Fra venstre: Johan Olsson (nr. 2), Petter Northug jr. (1) og Tord Asle Gjerdalen (3). Foto: Laiho/NordicFocus.

VM-GULL til PETTER NORTHUG

VM 2013 Val di Fiemme

Petter Northug jr. som gang på gang har blitt anklaget for å bare kunne gå fort i fellesstarter knallet til med VM-gull på 15 km fristil i Val di Fiemme onsdag. I tillegg ble det også norsk bronse.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby i rød skidress underveis på 5-mila i Holmenkollen 2012. I mål ble det en sterk 3. plass. Foto: Laiho/NordicFocus.

Usikkert om Sundby rekker stafetten

VM 2013 Val di Fiemme

Landslagstrener Trond Nystad håper, men kan ikke garantere at Martin Johnsrud Sundby blir frisk nok til å gå fredagens stafett for Norge.
Les mer...
Therese Johaug med VM-gullet hun kapret på 10 km fristil under mesterskapet i Val di Fiemme 2013. I tillegg har hun også med seg sølvet fra 15 km skiathlon fra en tidligere dag. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Johaugs «Huggu» var på plass

VM 2013 Val di Fiemme

Therese Johaugs ustoppelige hunger etter forbedringer ga henne et nytt VM-gull tirsdag. Etter målgang fosset følelsene ut av henne.
Les mer...
 
Dario Cologna med VM-gullet han tok på 30 km med skibytte på mesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Cologna tar gullet - Igjen

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com med sine egne forhåndstips. Dario Cologna er olympisk mester på 15 km fristil, og etter i morgen tror vi han også kan kalle seg verdensmester på den samme distansen.
Les mer...
Sjur Røthe med bronsemedaljen han vant på 30 km med skibytte under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startlister VM 15 km Onsdag

VM 2013 Val di Fiemme

I onsdagens 15 km fristil for menn under VM i Val di Fiemme er Sjur Røthe å finne med start nummer 87. Hvem de 94 andre startende er ser du på neste side.
Les mer...
 
Therese Johaug gir sine ski en velfortjent takk etter at VM-gullet på 10 km fristil er sikret i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

VM-GULL til Therese Johaug

VM 2013 Val di Fiemme

NÅ MED RESULTATER: Therese Johaug stormet tirsdag inn til VM-gull på 10 km fri teknikk med 10 sekunders margin. Også på 2. plass ble det norske farger i Val di Fiemme i dag.
Les mer...
Helsepersonell klare for innsats. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Sykdomsalarm i langrennstroppen

VM 2013 Val di Fiemme

To syke løpere gjør at alarmklokkene begynner å gi lyd fra seg i den norske langrennsleiren i ski-VM.
Les mer...
 
Martine Ek Hagen på 30 kilometeren i Holmenkollen 2012. Foto: Erik Borg.

Astrid ut - Martine inn

VM 2013 Val di Fiemme

Astrid Uhrenholdt Jacobsen må melde forfall til tirsdagens 10 kilometer i ski-VM i Val di Fiemme. Dette fører med seg at Martine Ek Hagen får sin VM-debut.
Les mer...
Finn Hågen Krogh viste muskler i Beitosprinten 2012 gjennom en meget sterk 3. plass. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Disse går onsdagens 15-kilometer

VM 2013 Val di Fiemme

De 4 navnene som skal representere Norge på herrenes 15 kilometer fri teknikk under VM i Val di Fiemme onsdag er klare.
Les mer...
 
Marit Bjørgen suser inn til gullmedalje på skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Tipper norsk gull, sølv og bronse

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Til tirsdagens 10 km i fri teknikk har vi tro på at de norske damene igjen legger beslag på hele seierspallen.
Les mer...
Therese Johaug underveis i skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013 hvor hun tok sølv. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Startlister VM 10 km Tirsdag

VM 2013 Val di Fiemme

I tirsdagens 10 km fristil for kvinner under VM i Val di Fiemme er Therese Johaug løperen som legger sist ut fra startblokka. Hvem de 77 andre startende er ser du på neste side.
Les mer...
 
Marit Bjørgen med VM-gullet på sprinten under mesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Stikkord Marit Bjørgen: Trygghet

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen (32) mener at hun er blitt en langt bedre skiløper enn under OL i Vancouver for tre år siden. Det er flere grunner til det mener de rundt henne.
Les mer...
Justyna Kowalczyk var uheldig og falt i sprintfinalen under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Ingen Kowalczyk på 10'ern

VM 2013 Val di Fiemme

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk går ikke tirsdagens 10 kilometer fri tenikk i ski-VM i Val di Fiemme.
Les mer...
 
Astrid Uhrenholdt Jacobsen i kvartfinalen da det ble gått sprint i klassisk stil under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Uhrenholdt Jacobsen går 10'ern

VM 2013 Val di Fiemme

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den femte norske plassen på tirsdagens 10 kilometer fri teknikk for kvinner i ski-VM.
Les mer...
Pål Golberg gikk inn til 5. plass på VM-sprinten i Val di Fiemme 2013, men dette bildet er fra den innledende prologen. Foto: Laiho/NordicFocus.

Golberg deppet etter sprintfiasko

VM 2013 Val di Fiemme

Pål Golberg var langt nede etter fiaskoen i VM-lagsprinten søndag. – Det tar nok litt tid å komme over dette, sa 22-åringen.
Les mer...
 
Ingvild Flugstad Østberg under lagsprinten i VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Østberg følte at hun sviktet Norge

VM 2013 Val di Fiemme

– Dette var veldig kjedelig både for meg selv og Norge, sa Ingvild Flugstad Østberg etter fallet som ødela medaljesjansen på lagsprinten i ski-VM.
Les mer...
Fra lagsprinten i VM i Val di Fiemme 2013 hvor Petter Northug og Pål Golberg ble slått ut i semifinalen. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Northug føler med Golberg

VM 2013 Val di Fiemme

Pål Golbergs kollaps ga Petter Northug nok en liten nedtur i ski-VM. Etter tre konkurranser står storstjernen uten gull, men søndag var han opptatt av lagkompisen
Les mer...
Så glad blir Nikita Kriukov over å slå Petter Northug i verdenscupsprinten i Kuusamo 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Russisk gull og norsk fiasko i lagsprinten

VM 2013 Val di Fiemme

Det ble gull til russiske Alexey Petukhov og Nikita Kriukov på lagsprinten under VM i Val di Fiemme søndag. Kriukov var i sin egen klasse på oppløpet. Pål Golberg og Petter Northug klarte ikke å ta seg videre fra semifinalen.
Les mer...
Ingvild Flugstad Østberg på vei mot 2. plass på 3. etappe av Tour de Ski 2012-2013 på 1. nyttårsdag i Val Müstair og Sveits. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Norge utenfor pallen etter Østberg-fall

VM 2013 Val di Fiemme

USA med Jessica Diggins og Kikkan Randall var suverent best under lagsprinten i VM søndag. Ingvild Flugstad Østberg falt på nest siste etappe, og det ble dermed ikke mulig for Norge å henge med i medaljekampen.
Les mer...
 
Pål Golberg i verdenscupsprinten i finske Kuusamo 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Golberg og Northug slått ut

VM 2013 Val di Fiemme

Norges lag bestående av Pål Golberg og Petter Northug greide ikke å kvalifisere seg til lagsprintfinalen i VM søndag.
Les mer...
Maiken Caspersen Falla ble nummer fire på sprinten i Lahti, 2012. Foto: Laiho/NordicFocus

Østberg og Falla vant sin semifinale

VM 2013 Val di Fiemme

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla er klar for finalen i kvinnenes lagsprint i langrenn i ski-VM.
Les mer...
Om det går slik vi tror blir det gull-jubel for USA ved Kikkan Randall (bildet) og Jessica Diggins i dagens VM-sprint for lag. Foto: Manzoni/NordicFocus.

USA kaprer team-sprintens VM-gull

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Med Marit Bjørgen ute av lagsprinten tror vi USA stikker av med gullmedaljen.
Les mer...
Langrenn.com tipper Marcus Hellner og Emil Jönsson som vinnere av team-sprinten i VM 2013. Her er Sveriges gullgutter på OL-stafetten i Vancouver i 2010. Fra venstre: Anders Södergren, Marcus Hellner, Johan Olsson og Daniel Rickardsson. Foto: NordicFocus.

Sverige tar sitt første VM-gull

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. I søndagens team-sprint tror vi svenskene tar sitt første gull i årets VM. Det blir også medalje til Norge, om vi får rett.
Les mer...
 
Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla etter bronse i team-sprint under VM i Oslo 2011. I dag går Maiken i par med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Laiho/NordicFocus.

Startlister VM Team-Sprint Søndag

VM 2013 Val di Fiemme

Også søndag må vi regne med at det virkelig blir rock'n roll i VM. Da er nemlig actionfylte team-sprinter på programmet. Her ser du lagoppstillingen for de totalt 56 lagene.
Les mer...
Heidi Weng tok første pallplass i verdenscupen på 15 km fellesstart med skibytte i Lahti, 2012. Foto: Laiho/NordicFocus

Weng på gråten etter bronsen

VM 2013 Val di Fiemme

Heidi Weng tok sin første VM-medalje som senior. Det satte henne nesten helt ut. - Jeg kan nesten ikke tro det er sant, sa hun.
Les mer...
 
Therese Johaug underveis i skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013 hvor hun tok sølv. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Sølv var ikke nederlag for Johaug

VM 2013 Val di Fiemme

Therese Johaug tok nederlaget for Marit Bjørgen med fatning. - Jeg er veldig fornøyd. I dag vant jeg sølvet, sa Johaug.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby jubler for sølvmedalje i skiathlon under verdensmesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Reddet Norge etter Northug-tabbe

VM 2013 Val di Fiemme

Petter Northug misset grovt i VM-skiathlon. Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe steppet inn og ordnet suksessen.
Les mer...
 
Seierspallen for skiathlon i VM i Val di Fiemme 2013. Fra venstre: Martin Johnsrud Sundby (2.), Dario Cologna (1.) og Sjur Røthe (3.). Foto: Felgenhauer/NordicFocus

MEDALJER til Sundby og Røthe

VM 2013 Val di Fiemme

Martin Johnsrud Sundby tok sølv og Sjur Røthe bronse bak sveitseren Dario Cologna på 30 kilometer skiathlon i VM lørdag.
Les mer...
Marit Bjørgen suser inn til gullmedalje på skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Nytt perfekt VM-opplegg for Bjørgen

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen så helt uslåelig ut fra første stavtak i lørdagens VM-renn. Firedobbelt norsk i toppen går inn i historiebøkene.
Les mer...
 
Disse løperne sørget for firedobbelt norsk i skiathlon under VM i Val di Fiemme 2013. Fra venstre: Kristin Størmer Steira (4.), Heidi Weng (3.), Therese Johaug (2.) og Marit Bjørgen (1.). Foto: Felgenhauer/NordicFocus

FIREDOBBELT NORSK i VM-skiathlon

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen sikret lørdag sin andre gullmedalje i årets VM, og sin tiende totalt sett, da det ble gått skiathlon i VM i Val di Fiemme. De fire første plassene ble okkupert av norske jenter.
Les mer...
Marit Bjørgen fosser inn til seier og gullmedalje i klassisksprinten under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Valgte å hvile Bjørgen

VM 2013 Val di Fiemme

Det har ligget i kortene en stund: Marit Bjørgen går ikke søndagens lagsprint i ski-VM.
Les mer...
 
Pål Golberg gikk inn til 5. plass på VM-sprinten i Val di Fiemme 2013, men dette bildet er fra den innledende prologen. Foto: Laiho/NordicFocus.

Golberg og Northug går lagsprint

VM 2013 Val di Fiemme

Pål Golberg og Petter Northug stiller for Norge på lagsprinten for menn i ski-VM søndag. Marit Bjørgen går ikke kvinnenes renn.
Les mer...
Therese Johaug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug klar for Kowalczyk-angrep

VM 2013 Val di Fiemme

Therese Johaug forventer et vanvittig åpningstempo fra Justyna Kowalczyk i lørdagens VM-skiathlon. - Jeg tror hun kommer til å gå som et uvær etter det som skjedde på sprinten, sier Therese.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Fullt hemmelighold fra Sundby

VM 2013 Val di Fiemme

Martin Johnsrud Sundby vil ikke røpe en tøddel av sin taktikk før lørdagens VM-renn. - Det er vel ikke så lurt å spre det til alle, understreker Martin.
Les mer...
Petter Northug jr. jubler over å tatt VM-sølv på sprinten under første dag av VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Northug på topp i lørdagens VM-løp

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. På herrenes første distanserenn tror vi Petter Northug tar sitt første VM-gull for sesongen.
Les mer...
 
Marit Bjørgen i sprinten som endte med VM-gull i Val di Fiemme 2013. Like bak følger Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Bjørgen tar VM-gullet lørdag

VM 2013 Val di Fiemme

Til hver øvelse under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Lørdag er det tid for fellesstart med skibytte, og vår spådom er at Marit Bjørgen tar karrierens 10. VM-gull.
Les mer...
Sjur Røthe har ved flere anledninger denne vinteren gått som en virvelvind i verdenscupen. Lørdag skal han kjempe om topplassering i VM. Her er han i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startlister VM-skiathlon lørdag

VM 2013 Val di Fiemme

Lørdag er det klart for en ny stor VM-dag i Val di Fiemme. På programmet står 15 km med skibytte for 76 damer, mens det er 94 menn som skal ut på 30 km skiathlon. Startlistene følger på neste side.
Les mer...
 
Seierspallen etter 15 km fri i Davos 2013. Fra venstre: Dario Cologna (2.), Johan Olsson (1.) og Alexander Legkov (3.). Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Svensk medaljehåp står over

VM 2013 Val di Fiemme

Medaljehåpet Johan Olsson vant generalprøven foran VM i Davos sist helg, men velger å stå over mennenes skiathlon i ski-VM lørdag for å spare seg til slutten av mesterskapet.
Les mer...
Marit Bjørgen med VM-gullet på sprinten under mesterskapet i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

De unike GULL-jakkene selges

VM 2013 Val di Fiemme

Til VM i Val di Fiemme har de norske løperne fått hver sin unike jakke fra Norges Skiforbund og Swix. Etter Bjørgens sprintgull fikk vi første smakebit på en ekstra spesiell vinnerjakke, samtidig sier Åge Skinstad til Langrenn.com at flere overraskelser er på vei.
Les mer...
 
9_sprint_1_nikita_lite

Medalje-galleri VM 2013 - Menn

VM 2013 Val di Fiemme

Nikita Kriukov, Petter Northug jr. og Alex Harvey kapret medaljene på VM-sprinten torsdag og dermed innvier disse løperne Langrenn.com's æresgallerie for herrer fra VM i Val di Fiemme.
Les mer...
9_sprint_1_marit_lite

Medalje-galleri VM 2013 - Damer

VM 2013 Val di Fiemme

De første VM-medaljene ble vunnet på torsdagens sprinter og løperne på pallen ble i nevnt rekkefølge Marit Bjørgen, Ida Ingemarsdotter og Maiken Caspersen Falla. Dermed fikk trioen også gleden av å innvie Langrenn.com's æresgallerie fra VM i Val di Fiemme.
Les mer...
Bjørn Dæhlie i Birkebeinerrennet 2012. Foto: Veltheim/NordicFocus.

Sterke tradisjoner i Val di Fiemme

VM 2013 Val di Fiemme

Både i 1991 og 2003 var ski-VM i Val di Fiemme spekket med norske gull og øyeblikk som fortsatt sitter spikret i minnet til de vintersportsgale. - Gullet til Dæhlie ble starten på noe som har vart helt til nå, poengterer Åge Skinstad.
Les mer...
Tord Asle Gjerdalen underveis i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Gjerdalen går for medaljer

VM 2013 Val di Fiemme

Før VM i Val fi Fiemme har Tord Asle Gjerdalen valgt en annerledes oppladning enn de fleste. Langrenn.com tok en prat med den VM-klare løperen, som går for medaljer i Italia.
Les mer...
 
Maiken Caspersen Falla gikk inn til bronse i klassisksprinten under VM i Val di Fiemme 2013, og gratuleres her av gullvinner Marit Bjørgen. Foto: Laiho/NordicFocus

Maiken taklet nervene

VM 2013 Val di Fiemme

– Det har vært mye nerver, og jeg har vært kjempespent. Da er det deilig å få det ut, sa bronsejenta Maiken Caspersen Falla.
Les mer...
Justyna Kowalczyk var uheldig og falt i sprintfinalen under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Ny VM-bom av Kowalczyk

VM 2013 Val di Fiemme

Justyna Kowalczyks jakt på VM-gull fortsetter. Torsdag blåste hun bort en gyllen sjanse ved klønete stavbruk.
Les mer...
Petter Northug var godt fornøyd etter sølvmedalje i klassisk sprint under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Drømmestart for Northug

VM 2013 Val di Fiemme

Petter Northug mener at han fikk en bortimot optimal start på VM i Val di Fiemme med sølvet på sprinten.
Les mer...
Marit Bjørgen jubler over gull i klassisk sprint under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Bjørgen fra tårer til nytt gullrush

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen vaklet mellom tro, tvil og håp i flere døgn. Torsdag falt alt på plass i en dramatisk VM-sprint.
Les mer...
 
Ola Vigen Hattestad endte på en 9.-plass i den klassiske sprinten under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus

Hattestad retter blikket mot OL i Sotsji

VM 2013 Val di Fiemme

Jeg søker hele tiden å finne tilbake til formen jeg hadde for tre-fire år siden, sa Ola Vigen Hattestad etter 9.-plassen på den klassiske VM-sprinten i Val di Fiemme torsdag.
Les mer...
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble slått ut i kvartfinalen da det ble gått sprint i klassisk stil under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Mester i trøbbel på sprinten

VM 2013 Val di Fiemme

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en tung dag i VM-sprinten torsdag. Hun ble fragått i kvartfinalen.
Les mer...
 
Erik Røste. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Strålende fornøyd skipresident

VM 2013 Val di Fiemme

– Fantastisk moro, sa skipresident Erik Røste til NTB etter at første dag av ski-VM i Val di Fiemme endte med gull, sølv og bronse til Norge.
Les mer...
Nikita Kriukov (t.v.) går inn til gull på sprint klassisk i VM i Val di Fiemme 2013, mens Petter Northug tar sølvmedaljen og Alex Harvey går inn til bronse. Foto: Laiho/NordicFocus

Northug kopierte SØLVET fra Oslo

VM 2013 Val di Fiemme

Petter Northug tok nok et VM-sølv i langrennssprint torsdag. Han tapte spurtkampen for den russiske favoritten Nikita Kriukov.
Les mer...
 
Marit Bjørgen fosser inn til seier og gullmedalje i klassisksprinten under VM i Val di Fiemme 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Bjørgen forsvarte SPRINTGULLET

VM 2013 Val di Fiemme

Marit Bjørgen utklasset konkurrentene og forsvarte VM-gullet i sprint torsdag. Maiken Caspersen Falla fulgte opp med bronsemedalje.
Les mer...
Therese Johaug på landslagets samling ved Sognefjellshytta i juni 2012. Foto: Erik Borg.

Johaugs VM-nedtelling

VM 2013 Val di Fiemme

Therese Johaug flyr lavt inn mot ski-VM. Davos-triumfen viste at opplegget har fungert perfekt så langt.
Les mer...
Ola Vigen Hattestad takker skiene etter å ha vunnet sprinten i Düsseldorf 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Solid VM-prolog av Hattestad

VM 2013 Val di Fiemme

OPPDATERT med komplette resultater: Ikke overraskende viste Nikita Kriukov tenner allerede under prologen i herrenes VM-sprint i Val di Fiemme torsdag. Han noterte seg for beste tid, mens Ola Vigen Hattestad var fremst av de norske med en god 6. plass.
Les mer...
Maiken Caspersen Falla tok sin andre verdenscupseier i karrieren da hun vant sprint fristil i Canmore 2012. Her fra prologen. Foto: Roycroft/NordicFocus

Falla best av våre i VM-prologen

VM 2013 Val di Fiemme

OPPDATERT med kompletter resultater: Mona-Lisa Malvalehto gikk en ny sterk prolog da VM i Val di Fiemme innledet torsdag formiddag. Den finske jenta var best, mens Maiken Caspersen Falla var raskest av de norske løperne med 6. beste tid.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde fra Svalbard Skimaraton. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

SVT spekulerer i langrennsdoping

VM 2013 Val di Fiemme

Neste uke sender svensk fjernsyn en dokumentar hvor det blir spekulert i om norske og svenske langrennsløpere på 1990-tallet var dopet, skriver Dagbladet.
Les mer...
Så glad blir Nikita Kriukov over å slå Petter Northug i verdenscupsprinten i Kuusamo 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Tror russisk gull i VM-sprinten

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Klassisk sprint er første distanse ut. Denne arrangeres torsdag, og her tror vi russiske Nikita Kriukov stikker av med seieren.
Les mer...
 
Justyna Kowalczyk i front med Marthe Kristoffersen like bak. Tour de Ski 4. etappe 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Kowalczyk vinner VM-sprinten

VM 2013 Val di Fiemme

Hver dag under VM i Val di Fiemme kommer Langrenn.com til å presentere sine forhåndstips. Først ut er kvinnenes sprint tordag, og i år tror vi seieren går til Polen og Justyna Kowalczyk.
Les mer...
Eirik Brandsdal avrunder en meget sterk dag under verdenscupsprinten i Drammen 2012 med å vinne finalen i overlegen stil. Nærmeste forfølgere er Len Valjas og Pål Golberg. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Startlister VM-sprint torsdag

VM 2013 Val di Fiemme

Så mange som 103 damer og 136 menn stiller til start når VM i Val di Fiemme innledes med sprint-prologer torsdag formiddag. Startlistene følger her.
Les mer...