TeamMekonomen

Team Mekonomen henter krefter fra naturen

Et norsk naturprodukt som inneholder stoff fra blåbær og solbær skal gi Team Mekonomen-stjernene Anders Södergren, Mathias Fredriksson, Björn Lind og Thobias Fredriksson ekstra energi i vinter.
- Bare det beste er godt nok for oss, sier den offensive langrennskvartetten om Medox naturprodukt.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

 

 

I vinter venter VM i tsjekkiske Liberec  og den påfølgende vinteren OL i Vancouver.
Team Mekonomen-gjengen forbereder seg ned til minste detalj for å lykkes i disse mesterskapene. Ingenting overlates til tilfeldighetene.

Akkurat som landslagssjefen deres, Gunde Svan, gjorde i sine glansdager, leter Team Mekonomen etter de små puslespill-bitene som kan gi kroppen det  lille ekstra både i og utenfor skisporet.
Men nå er det ikke spørsmål om havregrynsgrøt , som på Gunde Svans tid. Nå heter hovedingrediensene  blåbær og solbær.

- Det handler ikke bare om å bli sterkere, raskere og mer utholdende. Helheten avgjør til slutt hvor godt man lykkes. Velbehaget, harmonien og balansen i kroppen må også være på til stede hvis det skal bli topplasseringer, sier Holmenkollen-kongen Anders Södergren.

Team Mekonomen har testet mange av naturproduktene som finnes på markedet. 
Det norske produktet Medox , laget på blåbær og solbær, er det som har falt mest i smak.
Og gitt best effekt:

- Vi er nøye med hva vi stapper i oss. Men det som er hentet direkte fra naturen kjenner vi oss trygge på.  Medox inneholder antocyaner – et stoff som styrker immunforsvaret og forebygger sykdom. Vi har faktisk merket resultater allerede!

Siden Team Mekonomen –stjernene  begynte med Medox har tallet på sykedager gått ned.
- Vi presser kroppene våre hardt hver dag og er derfor ekstra mottakelige for basiller og infeksjoner. Det virker som den ekstra energien Medox gir, gjør oss friskere og framfor alt mer opplagte. Restitusjonen går raskere og trøttheten man innimellom kjenner etter tøffe treningsøkter er ikke lenger like merkbar, sier Anders Södergren, Björn Lind, Mathias Fredriksson og Thobias Fredriksson.

Blåbær har i 50 år gitt hundretusentalls Vasaloppsdeltakere nødvendig næring ved kontrollene mellom Sälen og Mora.

- Vårt produkt er ikke blåbærsuppe, men en foredling av blåbæret der vi har tatt vare på næringen som finnes i fargen. Lang forskning ligger bak produktet vårt – et produkt som helt og holdent  er hentet fra naturens egne ressurser, sier Mathias  Svahn,  Medox i Sverige.

Ernæringsforsker og lege Magnus Nylander bekrefter at Medox inneholder næringsstoff som er svært viktig for kroppen og som kan påvirke helsetilstanden positivt for så vel toppidrettsutøvere, som Hvermansen.
- Oldemor i Dalarna hadde rett. Blåbær, solbær - og for den del bjørnebær - er sunt og helsebringende. I dag får vi generelt i oss for lite av næringsstoffene bærene inneholder.

- Hvilke næringsstoffer er det snakk om?
- Antocyanene er svært viktige. Ekstra kraftige antioksidanter gir plantene sine blå farger, samtidig som de utgjør plantenes eget immunforsvar. Gjennom klinisk forskning har det vist seg at antocyanene har helsebringende egenskaper og er blant de mest effektive antioksidantene vi kjenner til.  Og de finnes i Medox!

Magnus Nylander har forsket ved Karolinska Sjukhuset i Stockholm og ved universitet i Texas. Han var tett tilknyttet det svenske langrennslandslaget i oppkjøringsfasen før OL i Torino 2006.

Han bekrefter at tester og analyser av landslagsløpere viser at bruken av Medox har forbedret balansen i kroppen kraftig.

- Det handler om å få balanse mellom frie radikaler og det vi kaller oksidativt stress. Det oppstår  hvis  det dannes flere frie radikaler enn antioksidantene  klarer å nøytralisere, som f eks ved røyking, fysisk og psykisk stress. Medox bidrar til å opprettholde den viktige balansen.

- Det høres som et mirakelprodukt?
- Nei, det finnes ingen mirakler her - og ikke noe  kjede  er sterkere enn det svakeste leddet.  Men med Medox kan man på lang sikt forbedre sin egen helsetilstand.  Det gjelder ikke bare toppidrettsutøveres helsetilstand. Medox  har også positiv effekt på mennesker med demens og leddproblemer.  Det finnes det forskning som viser.
 


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut