Anders Sødergren, Horgi opp 2010

Anders Sødergren, Horgi opp 2010 foto: arrangør

Horgi opp avlyses

Pressemelding:

Horgi opp som skulle vært arrangert 9. april i år er avlyst.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Horgi opp har vært verdens tøffeste motbakkeløp på ski, og har vært arrangert i fantastiske omgivelser i Voss Resort sitt alpinanlegg de siste 4 årene.

Stemningen har vært formidabel med løpere som Nordthug, Cologna,Sødergren, Johaug, og Skjeldal på startstrek, sammen med opptil 3000 tilskuere. 
 
For skibygda Voss har Horgi opp vært viktig. Arrangementet har samlet skiklubbene i bygda og gitt selvtillit til å arrangere store skirenn. Resultatet er at Voss skal arrangere neste års NM.
 
-Det er selvsagt trist at Horgi opp ikke kan arrangeres i år, men samtidig har Horgi opp gitt skibygda Voss et løft. Vi hadde håpet at vi skulle gjøre Horgi opp til et stort renn med flere tusen deltagere i trimklassen. Det har vi ikke klart. Å gå på topptur med ski og startnummer har ikke slått an like godt som vi hadde håpet. Det sier en av initiativtakerne til rennet Kristen Skjeldal.
 
Styret i Horgi opp har gjort en grundig jobb med å forsøke å sette sammen en god organisasjonskomite’ for årets arrangement. Men arbeidet har ikke ført frem. 
 
-Det er tydeleg at kreftene i skileiren no vert konsentrerte om andre store arrangement som står for døra her på Voss. Styret i Horgi BA ser difor ikkje anna utveg enn å tilrå at Horgi Opp vert lagt  i ”kvile”,  i første omgang  i 2 år. Endeleg  plan for Horgi Opp og Horgi BA vert gjenstand for handsaming på årsmøte til våren. Det seier styreleiar Gunnar Bråten i arrangørselskapet.
 
Fokus i blant skiklubbene i Vossebygda nå er prøve NM 12. og 13. mars. Da arrangeres Spar Cup i sprint lørdag  og fellesstart med skibytte søndag. Tore Nyborg som har vært med å arrangere Horgi opp og er en av de frivillige under Ski NM mener årets prøve NM blir en fin erstatning for Horgi opp.
 
-Det er viktig at vi får til en god gjennomkjøring av det sportslige arrangement under Spar Cup/prøve NM. I tillegg må vi trene på logistikken inn til Voss ski- og tursenter, og det å lage folkefest. Det skal vi gjøre søndag 13. mars. Da satser vi på 3000 tilskuere og folkefest. I tillegg til langrenns konkurransen blir det  konsert med Bjørn Johan Muri, offisiell åpning av Voss ski- og tursenter, skiskytingens dag, skilek, aking, sol, appelsin og skiglede! Dette skal bli  en fin erstatning for Horgi opp.

* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut