nesaksla

Klart for Tour de Romsdal

Håvard Bjerkeli (29) går i bresjen for Tour de Romsdal. Den tre dager lange konkurransen blir en skikkelig manndomsprøve for de som stiller.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

- Jeg vil bruke de kontaktene jeg har i langrennsmiljøet for å trekke flest mulig av de til Romsdalen den helga dette skjer, sier Håvard Bjerkeli, som la opp for ett år siden.  

Han er en av initiativtakerne til den nye ”touren” på sommerføre i Romsdalen. Den består av tre delkonkurranser over tre dager.
 
Dette er Tour de Romsdal:
 
Motbakkeløp (dag 1): - Vi skal opp på Nesaksla (se bildet). Dette er norges bratteste motbakkeløp med en stigning på 34,4 prosent. Løpet er på cirka 2000 meter, og høydeforskjellen er på 688 meter. Løpet går fra Ådalsnes sentrum og opp på Nesaksla.
 
Triatlon (dag 2): - Triatlon er en knallhard konkurranse og vil skje rundt Midsund. Vi begynner med løping opp på en topp på 500 m.o.h. Og ned igjen. Så er det 23 kilometer sykling, før vi avslutter med 200 meter svømming i kaldt romsdalsk kystvann, sier Bjerkeli. Dette var en individuell konkurranse som Jens Arne Svartedal vant i fjor.
 
Sykkelritt (dag 3): - Sykkelrittet er på om lag 5 mil og går fra Elnesvågen og ut mot Hustadvika, for de som er lokalkjent. Vi følger den såkalte kyststien, en flott tur, forsikrer Bjerkeli.
 
Store premier
Håvard Bjerkeli håper at de gode premiene vil lokke attraktive navn til touren.
 
- For hver delkonkurranse er førstepremien på 10.000 kroner. Sammenlagtvinneren får også det samme beløpet. Det betyr at man kan vinne 40.000 til sammen. Dette gjelder både for herrer og damer, sier Bjerkeli.
 
Ingen store navn er så langt klar for Tour de Romsdal som går 14. – 16. juli. Touren er for alle, men det vil bli en egen eliteklasse. Dette er et samarbeid mellom flere idrettslag og festivaler i området, mens Tour de Romsdal fungerer som en ”paraply” over det hele.
 

* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut