Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL skal ha færre sjukedager kommende vinter og være av de aller fremste i Swix Ski Classics. Foto: Erik Borg.

Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL skal ha færre sjukedager kommende vinter og være av de aller fremste i Swix Ski Classics. Foto: Erik Borg.

- Jeg må holde igjen

Oslogutt i langløpstoppen

Kjetil Hagtvedt Dammen jakter pallplasseringer i Swix Ski Classics kommende vinter, men utøveren fra Rustad IL sier til Langrenn.com at han skal bli mindre het på ett område.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Dammen er ikke fornøyd med det som skjedde for noen måneder siden, for 29-åringen, som opprinnelig er fra Mortensrud lengst sør i Oslo kommune, klarte ikke å ta det nok med ro. Dermed ble det uker med sykdom.

- Etter at jeg var syk en periode, begynte jeg å trene for tidlig. Følgen ble at jeg ble syk igjen. Det er bedre å ta en dag ekstra fri enn å begynne for tidlig. Nå håper jeg at jeg har lært, sier Dammen.

De beste muligheter
Kjetil er en av de seks mennene på langløpsgruppa til Team LeasePlan Go, Anders Södergren, Jörgen Brink og Thomas Alsgaard er tre av de andre.

- Det er topp å få trene med de beste og få topp oppfølging på skirenn og samlinger, sier Kjetil.

Oslokaren gikk forrige sesong for Team United Bakeries, laget som danner stammen i nye Team LeasePlan Go.

- Forskjellen tror jeg ikke blir så stor, det er mer innpakningen med en ny sponsor som er nytt. Men at det også er et allround-lag i tillegg til langløpere, er en positiv forandring. Vi kan dra nytte av hverandre.

Som junior deltok Rustad-løperen på junior-VM i 2003 og fikk prøve seg på 10 kilometer klassisk. Resultatet ble en 41. plass.

Løper orientering
Dammen er samboer med Inger Liv Bjerkreim Nilsen, som blant annet er god til å finne fram med kart og kompass, og det har ført en ny idrett inn i langløperens liv. Det blir en del orienteringsløp.

- Jeg hadde ikke noe valg, ler Dammen. - Og orientering er god trening. Du får hardøkter uten at du tenker over det.

Idrettsparet er bosatt på Oslo Vest.

Kan ta studiekutt
Ved siden av satsingen er det studier ved BI i Oslo. Han arbeider med en mastergrad innen regnskap og revisjon.

- Jeg har studert litt over halvparten av fulltid. Kombinasjonen har gått fint. Jeg har hatt framgang som skiløper og har klart eksamenene. Nå har jeg igjen ett år av studiet. Til sommeren vil jeg bestemme om jeg skal fortsette å studere som i det siste eller kanskje være skiløper på heltid.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus